perjantai 10. toukokuuta 2013

Tällä viikolla on oikeasti alkanut tuntua jo ihan kesältä, ihokin on alkanut saamaan väriä ainoastaan tallilla ulkoilun seurauksena :)

Tiistaina ja keskiviikkona menin Hannalla, ja saatin jo varsin pitkiä hyviä pätkiä. Edelleenkin se on oikeeseen suuntaan hankalampi kuin vasempaan ja tuuppaa työntämään kaarteissa takaosaa ulos, mutta ajatuksella että lähes väistäisi takaosaa sisällepäin, hevonen pysyy jo paljon suorempana. Hankalaa se sille on ja vieläkin se yrittää välillä siitä luistaa, mutta koko ajan paranee ja nopeasti se on tullut paljon paremmaksi. Sulkuja ja väistöjä ollaan tehty aika paljon ja ne onnistuu jo siihen oikeeseenkin kierrokseen ihan mukiinmenevästi, vaikka aluksi olivat todella vaikeita.
Eniten edistymistä on kyllä laukassa, nostaa molempiin suuntiin myötälaukat ja ylläpitää niitä, sekä pysyy tasaisena ja pyöreenä. Alkuviikostahan menin lähinnä sivuohjilla (löysällä pitäen siis), että hevonen saisi osviittaa siitä mitä haetaan eikä laukkaisi kamelin lailla.. keskiviikkona pystyin jo laukkamaan ilman niitä, eikä ollut mitään ongelmia. Erityisesti helpompaan suuntaan laukka oli todella hyvä, pystyi jo kokoamaan ja laukkamaan aavistuksen rauhallisemmin ja se pysyi tasaisena ja lyhyenä edestä. Myös oikeeseen se oli edestä hyvä, mutta laukka on vielä vähä turhan "laajaa", mutta tärkeintä oli että ei kertaakaan rikkonut ristille, tai nostanut väärää :)

                                            molemmat kuvat alkuveryttelystä, (c) Tarja ToikkaTorstaina mulla oli oma tunti ja hypättiin. Menin Prinssillä ja ennakko-oletukset oli aika ei-mitään-hajua, koska sillä ei oltu vielä hypätty täällä ja kukaan ei tienny miten se suoriutuu edes puomeista :D Alkutunnista mentiin vaan pitkän sivun suuntaisesti kahta puomia, jotka ylitettiin molemmat kaksi kertaa siten, että ensimmäisen yrityksen jälkeen tehtiin voltti. Prinssi suhtautu täysin normaalisti puomeihin ja oli rento, sekä tasainen koko ajan tehtävän ajan. Tultiin vielä laukassa samoja puomeja, ilman voltteja. Tarkoitus oli tulla neljän askeleen väli, hieman kooten viidellä ja heppa suoriutui mallikaasti tehtävästä. Toinen nostettiin esteeksi ja tultiin se vielä pari kertaa, eka ylitys oli aika lame, vaikak tultiin ihan hyvään paikkaan heppa ei kauheesti nostanut jalkojaan ja este putosi, mutta toinen kerta oli parempi. Vaihdettiin sitten tehtävää toiselle pitkälle sivulle jossa oli kavaletti-askel-okseri-askel-puomi. Prinssi suoriutui tästä mallikaasti ja selvästi nosti jalkojaan paremmin ja skarppasi enemmän. Tultiin vielä samaa tehtävää siten että vika puomi nostettiin kavaletiksi (tai en tiiä lasketaanko se pystyksi jo kun oli kavaletti laatikoiden päälle ja korkeutta oli n.70cm, pieni pysty kuitenkin) ja sen jälkeen lisättii vielä vikaksi toinen kavaletti, siten että viimeinen väli oli in-and-out. Heppa toimi kyllä tosi hyvin, jokaisella kerralla jouduin itse vähän auttaa sitä ensimmäiselle esteelle sillä selvästi sillä on hieman hakusessa tää juttu, mutta jokasella kerralla saatiin ekalle hyvä askel, minkä ansiosta lopputehtävä oli helppo. Lopuksi tultiin vielä tämä sama jumppa, jonka jälkeen jatkettiin sille toiselle linjalle missä molemmat oli pystyjä. Prinssi oli selvästi aika väsynyt loppua kohti, mutta silti ylitti tasaisen varmasti ja asianmukaisesti kaikki esteet. Hieno poika !! olin niin tyytyväinen heppaan, vaikka se ei ole mikään estehevosen perikuva niin se on kuitenkin hyvän työmoraalin omaava ja varsin tottelevainen tapaus. Se on myös uskomattoman tasainen, en oo tottunu ihan Maden,Grandin tai Sisun kanssa siihen että käden voi pitää iiiihan paikallaan. Mukavaa vaihtelua :) Hyppytyylistä tuli mieleen hieman opiston entinen hevonen Melodia, josta tykkäsin tosi paljon hypätessä ja joka oli yksi suosikeistani. Melodia oli kuitenkin hieman vinompi ja oli se selvästi vielä raaempi, mutta kiva se oli silti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti