maanantai 8. lokakuuta 2012

moikka moi.. hippasen taukoa on ollut taas kirjotuksessa, mutta ei tässä mitään kamalan elämän mullistavaa ole tapahtunut..

Madella oon käyny ratsastelemassa. Lähinnä iltasin oon käyny tallilla, menny joko maneesissa tai kentällä koulua. Yks päivä hyppäsin kentällä pystyssä olleita kahta estettä muutaman kerran. Yhtenä päivänä oltiin myös joksu yhdeksän aikaa illalla maastossa kävelemässä ilman satulaa, oli ihan pimeetä ja sato ihan kaatamalla hyvä ku eteensä näki, niin IHAN yhtäkkiä pellolta juoksee musta keskikokonen koira siis luulin oikeesti eka et se oli joku susi tms. Made sai ihan hullun slaagin ja lähti niin kovaa ku kintuistaan pääsi eteenpäi :D puristin vaa harjast kii ja vähän pidättelin siinä. Oli koko loppumatkanki ihan paiseis ja steppaili ja ravaili va joten käveltii viel kentällä pieni hetki.

Menin yhen koulutunnin pari viikkoo sit Sisulla, pari kertaa oon sil tänä vuon hypänny, mut koulua en oo menny johki 3vuotee varmaan. Muistelin et se olis "ihan hirveen vaikee" ja et sil olis kauhee ravi. ja pöh. Sil oli ihan unelma ravi, sellanen iso ja joustava, ei nyt sellanen mankeli siis mut jos osaa mukautuu siihe rytmiin niin siin kyl pysyy helposti :) ja eihän se nyt helppo ollu mutta helpompi mitä muistin. Käynnissä oli kyllä aika vaikea, jäi siin ihan hirveesti pohkeentaakse vaik aika monta kertaa raipalla muistutti, sit kierroksen ylläpiti sitä käyntiä mut sit taas sama juttu. Ravis ja laukas liikkuu kyl tosi hyväl energial eteenpäin et toi käynti oli aika hassu. Mentiin tunneilla vaan jotain avoja yms, meil oli sijainen ja must tuntu et se ei tykänny must mut en sitte tiiä :D tein kyllä joka kerta sen mitä käskettiin. ja oli kiva mennä Sisulla, oli just sellanen fiilis ettei jaksais Pilvee.

Viime tunnil menin sit taas Pilvel, ei nytkää ollu fiilistä mut onneks tunti oli aika kiva. Meil oli taas sijainen mut eri ja tykkäsin tunnin tehtäväst kyl oikeesti aika paljon. Aluks mentiin käynnis pohkeenväistöjä, jotenki tuntu etten saanu sisäpohjet tarpeeks hyvin läpi ja heppa vähä heilu. Ravis meni jo paljon paremmin. Toka tehtävä mitä alkuverkas tehtiin oli et piti mennä ihan suorii linjoi uran sisäpuolel kootus ravissa. Onnistu ihan jees mut vähän pontevammaks olis pitäny sitä ravii varmaan saada, en oikeen tiiä miten se pitäis tehä et alkais polkee enemmän mut ei lähe lujaa eteenpäin.. Seuraava tehtävä oli sit jakautuu kahteen neliöön päätyihin ja jokaises kulmas piti väistää ulkoavuilla heppa niin et siitä tuli osittainen onkse nyt sit takaosakäännös jos takaosa pysyy paikallaan :D keskityin tähän oikeen kunnolla ja saatiin tosi hyvin melkein joka kerral tehtyy, yleensä Pilvi aina vähän ragee jos kauheesti kootaan. Nyt piti ylipäätään mennä koko ajan aika koottua käyntiä ja sit piti viel sivujen keskel joko pysähtyy tai kokoo entisestää. Tehtiin samaa tehtävää myös ravis ja laukas. Laukka oli ihan super! laukassa kulmissa Pilvi oikeesti pysähty ja käänty siitä, kokos ihan sairaasti ja ei edes rikkonu. Olin tosi ylpee. Lopuks mentiin viellä muutama kierros laukkaa ja annoin Pilvin laukata reippasti eteen ja pitensin ohjaa aika reippaasti, hyvä et pää ei ollu etujalkojen välissä. Tykkään tollasist kokoomisharjotuksista aika paljon, ja Pilviki on niissä tosi hyvä jos se ei oo sellases peeloilutuulel, mitä se onneks harvemmin enään nykyään on.
Myös Dödöö oon käyny muutamia kertoja hoitamassa ! Pari kertaa oon ollu maneesissa kävelemässä, muuten oikeestaan maastossa. Välillä heppa on ollu ihan kusipää ja yrittäny oikeesti viskaa mua alas sielt mut onneks ton temput tuntee aika hyvin et ei se ainakaan vielä oo onnistunu. Lauantaina oli kyl ihan sairaan mussu <3 Oli tosi hyvä sää, olin tullu jo aikasin aamulla tallille ja heppa oli toooosi kiltisti. Oli söpö myös hoitaessa ja ei yhtään äkänen mitä se on välillä ollu. Dödön karsinan julkisivu sai myös tehopuhdistuksen ku hinkutin seinät ja kalterit ja järjestelin pintelipussit. Laatikko sai myös siivouksen, vissii ei ihan vähän aikaa pohjast asti ollu tyhjennetty ku siellä oli ihan samas järjestykses jotai tavaroit jotka olin laittanu sinne pohjalle tyylii puoltoist vuotta sitte XD mut joo, oli tosi jees fiilis koko päivän kunnes lähdin kotiin ja pyörän kumi oliki puhjennu jee....


Ainiin tähän lopuksi ! Maailman upein kouluheppa Gringo the rinkeli teki aivan upean ensidebyyttinsä Sipen kanssa kansaivälisissä kisoissa Tallinna horseshowssa! Perjantaina PSG ratsukko sijottui hienosti viidennekssi ja kaiken kruunasi lauantai kun titititididititi tulivat Inter küris toisiksi !! Gringo oli kuulema aivan super ja kuvissa mitä olen nähnyt niin aivan mahtava. Gringo on kyllä aikamoinen <3
Gringo kotona hoitohoimenpiteiden lomassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti