lauantai 20. lokakuuta 2012

Moikkamoi! nyt oon ollu melkein terve jo ja on päästy talleilemaan!

keskiviikkona menin jo päivällä Heinin kanssa tallille jossa Heinin hevoset asuu. Heinin perhe omistaa siis kaksi hienoa estehevosta pikkuinen valkoinen Corleone ja hieman isompi musta Wishdyne. Ihastuin heti Coneen ja sen halusinkin harjata ja laittaa kuntoon. Oli tosi symppis ja suloinen tapaus joka tykkäs selvästi ku vähän piti seuraa. Eka ratsastin kuitenki Wishdynellä eli Tuksulla. Käynnissä jo tuntu vähän oudolta, tai siis erilaiselta. Meni periaattees pyöreenä mutta ei tuntunu että olisi menny pyöreenä. Ravissa taas välillä oikeesti nosti pään taivaasee vaik ei olis tehny mtn ja välillä oli ihan tasanen. En myös saanu menee sitä yhtään suorana ravissa kaarteis, tai siis meni melkein sulkua koko ajan. Ihme ja kumma pystyin istuu sen ravissa vaik Heini sano et se on ihan hirvee! Mut Pilviin verratun mikää ei oo kyl kauhee, paitsi ehkä Gringon ravi.. laukan piti olla kivaa mut se oli ehkä kamalinta XD ekaks en saanu sitä edes laukkaa eteenpäi se vaa jotain jäi pukittelamaan/potkimaan tms. Heini kyl sano et se tekee noin uusilla ja pitää vaa saada laukkaa eteen, no sit meni jo paljo paremmi mut aika vahvan tuntune. En syytä nyt hevosta mitenkään, en oo vaan ite yhtään menny ton tyyppisillä hevosilla, varmasti kiva hevonen tutulla ratsastajalla ja jos ei koulupuolella niin ainakin esteillä on tykki. No seuraavaks sain mennä Conella, Heini varotteli et se on "hullu" mut tänään ei ainakaan ollut! Se oli tosi kiva, tykkäsin :) Ravissa tosi tasanen, ainoo mikä häiritsi oli se et se tuntu lyhyelt mut peilist näytti vähän pitkältä. Mut lyheni ehkä asteen loppua kohden. Laukassakin oli ihan jees mut ravissa kyl tosi mukavan tuntunen. Ridauksen jälkeen Cone sai viel pika rapsutukset ja pusut, oli kyl niin söpö tapaus et en kestä.

Heini heittikin mut sit suoraan dumiin ja eka kävin Tiitun harjailemassa. Sit meninki samantien Madelle, laitoin kuntoon ja maneesiin. Otin pitkäst aikaa sen toisen satulan ja virhe oli- poni ei tykänny yhtään. Meninki lähinnä käyntiä ku ei siit ravist ja laukast tullu oikee mitn. Menin kyl silti melkein tunnin, tein tosi paljon käyntityötä ja poni oli siin ihan hyvä.
Illalla mulla oli vielä valmennus jonka menin pikku Dexillä. Poika oli hieno! meil oli neljä estet, molemmil pitkillä sivuilla sellaisella täyskaarto uralla kaks estettä. Toisella sivulla piti mennä ihan täyskaarto uralla, toisella sivulla suoraan eli esteet piti hypätä vinoon. Dex suoriutui varsinkin vinotehtävästä mallikkaasti, kaarevalle tuli vähän vaikeuksia kun laukka olis pitäny vaihtuu sokeelle puolelle (Dexil puuttuu siis silmä oikealta) ja tuli melkein joka kerta vääräs laukas alas ja sit olis pitäny ratsastaa se viisaskelta joka oli vaikeeta koska Dexillä pitää tosi paljon pyörittää laukkaa ja viel väärälaukka.. pienenä suoriutu ihan asiallisesti mut ku nostettii johonki ysikytmetri tasolle niin tuli kerran suoraa läpi melkein siitä. Voi pientä :( annettiin kuitenkin anteeks se koska tosiaan ei nää ja tosiaan vasta kuusivuotias hevonen jolla vasta vuoden kunnolla ratsasettu. Yksittäisenä tultiin se sitten ja hyppäsi tosi hienosti. Muuten suoriutui tosi hienosti isommasta radasta! Dex on kyllä hieno, yritteliäs, kiva ja kapasiteetikas hevonen. Uskon että kunhan saa rutiinia ja harjoitusta tulee joku päivä olemaan vielä opiston paras esteheppa. Ella oli kuvaamassa tuntia mutta kuvia en ole vielä saanut joten ne tulee sit myöhemmin, harmillista mutta ei voi mtn:(

torstaina oli taas estetunti ja hihkuin riemusta kun listassa oli pitkästä aikaa Saba aka nugetti, jeee ! Sabal en oo ainakaan puoleen vuoteen menny, mutta se ei olekkaan ihan normaalissa tuntikäytössä. Aluks tultiin kaarevil linjoil pari ristikkoo, eka kerta meni ihan päin persettä koska en laittanu ponia laukkaamaan. Tokalla kerralla korjasin asian ja oli jo tosi jees. Alettiin tän jälkeen menemään jo lyhyttä rataa johon kuului kaksi pystyä, kaksi isoa ristikkoa ja okseri. Ekalla radalla tuli vissiin 4 ? hyppyä joista 3 kaarevalla ja okseri suoralla. Jokainen hyppy onnistu koska kerrankin keskityin ratsastamaan ja Saba oli ihan super, otti pidätteet vastaan ihan perfectoo. Seuraavaks tultiin toinen pidempi rata ja ei mitään ongelmaa, suhteutettu jäi melkein vähän lyhkäseks mut sain otettuu pidätteen välis niin mahtu hyvin. Ei tullu moitteita ja olin super tyytyväinen ihanaan heppaan. Harmi kun ei ollu kuvaajaa, kerranki meni oikeesti tosi hyvin vaikka ite sanonki! Harmi ettei Saba oo tuntsari,muuten haluisin ehdottomasti hypätä sillä se on niin kiva! Kävin myös Maden ridailemassa oli kivempi ku keskiviikkona. Myös Devi ja Gringo tuli hoidettua, Gringo pääs kokovartalo pesulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti