maanantai 28. toukokuuta 2012Juuri pääsin sanomasta että motivaatio on hukassa niin oho se tulikin takaisin. Keskiviikkona hyppäsin Grandilla, se ei kyllä ollut vielä ollut kovin ylöspäin sysäisevä tekijä pikemminkin alaspäin. Alkutunti sujui ihan siedettävästi kunnes oma keskittyminen herpaantu ja aloin hermoilemaan. En tiiä mistä tollainen johtuu, välillä vaan tulee tällanen kohtaus. En siis ratsastanut ollenkaan säädin vaa ja heppakin meni ihan sekaisin - lähti ryysimään hyppäsi ihme hyppyjä. Lopulta pyysin Tainaa laskemaan esteet metristä ainakin 90cm ja päätin koota itseni ja hypätä vielä kerran. Yllättäen nää hypyt onnistu vallan mainiosti. Onneksi on vielä keskiviikkona yksi estetunti ennen sunnuntain Esran esteosuutta. Ei kyllä jäänyt yhtään kiva mieli edellisestä tunnista kun tietää että itse mokasin.

Torstaina kuitenkin ihanarakas Pilvi muistutti siitä miksi tykkään siitä niin paljon. Tehtiin voltteja,pohkeenväistöjä ja siirtymisiä. Kaikki tehtävät suju ihanan helposti ja heppa oli niin mukava ja pehmeä ! Laukka oli tosi super, lennokasta,irtonaista ja super tasasta. Olin niin iloinen ja innostus Esran kouluosuutta kohtan nous n.50%. Kävin ennen tuntiä muuten Matildalla ratsastamassa, menin koulua.

Perjantaina olin vielä itsenäisesti ratsastamassa Pilvellä. Menin pari kertaa radan läpi ja heppa oli taas tosi mukavalla tuulella. Kävin myös Madella maastoilemassa, Hanna oli Alondrolla mukana.

Lauantaina lähdettiin siis Hyvinkäälle kisailemaan. Aamulla tuli vähän kiire lähtö ja paniikki että jotain olisi unohtunut. No niin olikin, nimittäin rahat... no päästiin kuitenkin perille ja siellä oli hyvin aikaa ennen starttia. Osa opistolaisista oli jo mennyt ja kaikilla mennyt hyvin. Pilven toinen ratsastaja oli saanut 58%, heppa oli kuulema ollut hieman pohkeen takana. Kateltiin siinä ratoja ja hoideltiin heppoja odotusajan aikana, siinä välissä olkapäät ehti kärähtää ihan mukavasti.. Lopulta kolmen aikoihin vaihdoin kamat ja hepan selkään ja verkkaamaan. Kiki oli verkassa avustamassa. Tein käynnissä pohkeenväistöjä ja vähän taivutuksia, heppa tuntu ihan mukavalta. Ravissa oli aluksi vähän epätasainen mutta laukassa jo paljon parempi. Menin rataa myös vähän, yhessä vaiheessa iski hirvee jännitys ja hermostuin taas tosi paljon, piti koko ajan väistellä kaikkia ja kattoa missä menee ja en pystynyt enään keskittymään. Onneksi Kiki tsemppas hyvin ja sain koottuu itteni. Hevonen oli onneks koko ajan tosi kiltisti.
Alkutervehdys meni vähän mönkään ja heppa oli hieman vino, saatin kuitenkin kutonen siitä ihme ja kumma. Sen jälkeen alkosujumaan. Raviohjelma oli varsin sujuva vaikka loppupuoliskossa piti hieman alkaa tuuppaamaan eteenpäin ei kuitenkaan pahasti ja videolla se ei ainakaan näy. Ensimmäinen pohkeenväistö epäonnistui sillä katsoin ite huolimattomasti pisteeseenpäin ja jouduin hetken aikaan suoristamaan. Toinen onnistui jo paljon paremmin. Laukka sujui hyvin, toisessa kierroksessa olisi kuulema pitäny liikkua enemmän eteenpäin. Lopputervehdys oli onnistunein ikinä, Pilvi on yleensä vaikea pitää suorana ja se aina hieman jännityy pysähdyksissä. Nyt sain kuitenkin pidettyä täysin suorana ja poni pysähtyi ihan tasan. Saatiin molemmilta tuomareilta siitä 8 :)  Muutenkin paperit olivat varsin hyvät, aika paljon 6,5 muuten 6 tai 7 ja jopa kolme 8 !! Oli siellä pari 5,5 mutta ne kohdat olivatkin radan heikoimmat - se eka pohkeenväistö ja toinen laukannosto lähti hieman löysästi. Alapisteet olivat kuitenkin hyvät - toiselta kaksi 6,5 ja kaksi 7, toiselta tuomarilta yksi 6,5 ja loput 7. Hevosesta tykkäsivät kovasti ja rataa kehuivat tasaiseksi ja sujuvaksi suoritetuksi. Ravi saisi kuitenkin olla vielä hieman näyttävämpää, minkä allekkirjoitan täsin sillä Pilvi oli aavistuksen laiska. Toisaalta ymmärrän, oli jo yksi rata alla ja seissyt koko päivän ulkona. Prosentteja saatiin siis 65,3%, toinen tuomari oli antanut 63 ja risat ja toinen jopa 67 ! Sijotuttiin siis sijalle 8 ja osallistuja oli 43 ettei yhtään huonosti, sennuissa on paljon kovempi taso kun junnuissa ja en ollut yhtään varautunut sijoitukseen. Oltiin myös joukkuekisassa toisena :) Ite olin toista kerta elämässäni oikeesti todella tyytyväinen rataan Pilven kanssa ja heppa saikin paljon rapsutuksia. Motivaatio nous kyl täysin toiseen ääripäähän ja nyt tekis vaan mieli ratsastaa ja kisailla !!

väsynyt poni kisojen jälkeen..:)

kiitokset Danielalle  hyvästä hoitamisesta

Yritin laittaa enemmänkin kuvia mutta blogger ei ihan ollut yhteistyöhaluinen.. ehkä joskus myöhemmin sitten !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti