keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

faktaa

vihdoinkin joku on saanu tiivistetyks mitä mä ajattelen. Eniten ikinä mua ärsyttää se kun ihmiset luulevat Pilven olevan tosi helppo ratsastaa ns. oikein päin ja muutenkin . Aina olen toitottanut että se ei ole mutta kaikki vaa jankuttaa et se näyttää tosi helpolta. Mutta mun ratsastuksenopettajakin on itsesanonut että näin ei todellakaan ole ja ite tiiän aika hyvin kun olen sillä varmasti eniten opiston ratsastajista mennyt. Mutta siis bongasin tän ht.netist Opiston topikista ja tässä on hyvin tiivistettynä kuvattu millanen Pilvi on. Jos ihmiset vihdoin ymmärätäis:)

" Lähettäjä: kk
Päivämäärä:   21.3.12 08:49:32

Tunnetko hevostyypin, joka on näennäisesti hyvin helppo ratsastaa: menee helposti "peräänantoon", ts. kulkee kaula kaarella ja nätissä muodossa, mutta KUITENKAAN ei käytä takaosaansa, ei ole siis aidosti peräänannossa ja kuulolla?

Hevonen, jota täytyy ratsastaa takaa eteen, vaikka vauhtia tuntuisi olevan ennestäänkin, jotta se astuisi kunnolla alle ja käyttäisi selkäänsä. Hevonen, joka on suosittu, koska on niin "helppo" mutta josta hyvä ratsastaja saa irti paljon paljon enemmän kuin "helpolla" hevosella matkustelija. Hyvä ratsastaja pääsee tällaisen hevosen kanssa uskomattomiin sfääreihin, aivan huikeisiin fiiliksiin ja hurmaaviin onnistumisiin. Hevonen, joka oikein ratsastettuna on kädelle kevyt kuin lintu, jonka kanssa saa kevyen kuminauhaohjastuntuman, kun vain on ratsastanut takaa eteen eikä ottanut juuri yhtään edestä, höyhenenkevyitä pidätteitä vain.

Tunnetko tämän tyypin? Oletko ratsastanut sellaisella? Ihmetteletkö, kun yhdeksän kymmenestä pitää tätä hevosta helppona, vaikka sinun mielestäsi se on vaikea ja haastava? Oletko huomannut eron, kun olet ensin matkustellut tällaisella hevosella (= "helppo", kuten muut sanovat) ja sitten joskus onnistunut oikeasti Ratsastamaan sitä niin, että olet oivaltanut, mitä OIKEASTI tarkoittaa peräänanto ja tajuat, ettei se ole yhtä kuin muoto ja kaula kaarella?

Tunnetko tyypin?
"


vastaus on että tunnen.


siinähän se

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti