sunnuntai 26. tammikuuta 2014

haaste

Ida haastoi mut tekemään tällaisen, kiitos Idalle !Kerro hevosestasi:  rotu, taso ja  hieman luonnetta
Fail heti eka kysymys koska ei oo omaa heppaa, mutta kerron vaikka mun hoitohepasta Gringosta !
Gringo on 14-vuotias saksalainen puoliverihevonen, korkeudeltaan n.175cm eli ei mikään pikkunen poni. Gringo on oiva kouluhevonen ja startannut Suomessa jo GP tasolla omistajansa kanssa. Gringo on myös näppärä esteillä, sekä pitää kovasti siitä ja nuorena se kilpailikin Saksan maalla esteillä. Ratsastaessa Gringo on eteenpäinpyrkiväinen, näyttävä, herkkä ja hieman "vahva", vaatii melko taitavan ratsastajan. Hoitaessa ja käsitellessä Gringo on taas maailman kiltein mammanpoika, joka tykkää rapsuttelusta ja seuranpidosta, sekä rapsuttaa aina itse takaisin. Vähän nössykkä se on joskus, mutta ei ikinä tee mitään tuijottaa vain kauhistuneena ja yleensä lopettaa kun vähän juttelee.


Hevoset vai ponit? Miksi? 
Matilda on hienoin, mutta muuten sanon et hevoset. Nuorena olin niin vannoutunu ponityttö, mutta en tienny sillon paremmasta XD yksinkertasesti hevosista saa paljon enemmän irti, ne kehittää enemmän ja niissä on vaan enemmän sitä jotain. Poneilla meno on jotenki nii sellast humputtelua aina vaan, siit ei tuu sellasta euforist tunnet jos näin voi sanoa.. :D Vaikka söpöjä ne melkein kaikki onki. Oon aika lyhyt niin välillä tulee poneilla tunneilla mentyä, mutta onneksi harvemmin.


Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Matilda, kun siirtyi yksityiseksi niin vuoden ajan pidin sitä käytännössä kuin omaa ponia, kävin päivittäin ratsastamassa ja hoidin yksinään. Oli kunnon ponitytön unelma :)


Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko, jos kengässä? 
No taaskaan ei ole hevosta, mutta pitäisin kengässä ellei olisi pidempi saikku/loma kyseessä.

Klippaus: Puolesta vai vastaan? 
Puolesta, sillä jos hevonen hikoaa talvella on sekä hevosen ja ihmisen kannalta helpompaa ja mukavempaa. Ala siinä kuivattelemaan sitä 10cm talvikarvaa sitten.


Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
Kaikki mun hoitohepat tarhailevat yksin, Gringo oli joskus laitsalla aina Devin kanssa ja kun Made oli opistolla niin se oli vähän isommassa porukassa. Made tarhailisi varmaan edelleen mielellään kaverin kanssa, mutta valitettavasti tarhojen koot rajoittavat tätä mahdollisuutta.


Ratkaiseeko hevosessa enemmän luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?
Luonne todellakin. Onhan Made, Gringo ja Pilvi kauniita, mutta esim Devi oli anteeksi nyt vain norsun/merileijonan  crossoveri, sekä vielä valkoinen ja silti se oli maailman paras. Tottakai jos nyt mietin että oman hevosen haluisin niin en haluisi valkoista hevosta, mutta jos muuten natsais niin en mä sit siin vaihees sitä miettisi. Oikeesti cmoon, typerä kysymys. Tietysti jos hevosessa on rakenteellisesti jotain vialla joka vaikuttaa liikkumisee tms sit on asia erikseee.


Millainen on hyvä hevosblogi?
Sopivalla huumorilla varustettu naseva blogi, jossa on rutiinien lisäksi myös pohdintaa. Ei saa olla ruma frontti ja mahd neutraali värimaailma muutenki. Ei haittaa vaikka ei olis kuvii, mielummi niin ku tuhat kakssataa kuvaa peräkkäi ja sit saa selailla niitä.

Pahin tippumisesi?
Öö.. varmaan ku Grandi kompuroi 110cm okseriin ja kaatui suoraa ympäri ja lensin kirjaimellisesti 10m eteenpäi. Ei sillee sattunu erikoisemmin, perus niska selkä, pää vähä kipee ja käsi oli kans saanu jonku kolauksen.. mut henkisesti toi vaikuttaa muhun kyllä edelleenkin ja mua harmittaa niin paljon koska ton jälkeen mun ja Grandin oikeesti hyvä putki otti aika ison takapakin.


Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
Gringol on ainaki liikaa loimii, arkku ei mee edes kiinni enää.. :D

Kuinka usein hevosesi liikkuu?
Yhyy ei mul oo heppaa ! Mut Sipe ridaa Gringol n. 5-6krt viikossa ja viikonloppusin Ella käy lauantaisin usein kävelee ja mä käyn sunnuntaisin kävelee/juoksuttaa.


Oletko varovainen vai uhkarohkea ratsastaja?
Sanoisin et oon rohkee mut terveen järjen rajoissa että tavallaan oon varovainen. En oo mitenkään nössö, mutta en ala ottaa typeriä riskejä. Tykkään esim baanailla maastossa täysii ilman satulaa mutta en lähe esimerkiks hyppäämää selvästi liian isoi esteitä. Otan myöskin pohjan aina huomioon ratsastaessa ja Gringon kaa mietin aina meenkö ulos pimeään kävelemään vai meenkö vaan maneesiin, mut toiki on sen takia että en halua että hevoselle käy mitään. En pelkää, mut haluun et kaikki menee hyvin.

En jaksa haastaa ketää spesifistisesti, jos oot ihminen tee tää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti