maanantai 27. elokuuta 2012

musta aina tuntuu että en edes päivittele niin harvoin, mutta aina jää väliä yli viikko ja kun taas ite luen muiden blogeja mua ärsyttää jos välissä on kolmekin päivää :D pahoittelen.

Viime keskiviikkona oli syksyn eka estevalmennus jonka menin Dexillä. Alunperin mun ei pitäny jatkaa esteryhmässä mutta otettiinki Lauran kaa puoliks nää tunnit eli käydään vuorotellen. Dex oli tosi kiva ! Mentiin sellasii kääntelytehtävii joissa sai tosiaan miettii ja kattoo minne mennään, ja vaikka Dex on välillä hankala tällasissa puuttuvan silmänsä takia niin nyt käänty aika hyvin. Mentiin melkein koko tunti jtn 70-80, lopuks 90 et aika pieniä mutta tehtävät oli enemmänki teknisii ja hyvä niinki välillä.Tykkäsin tosiaan kovasti mennä hepalla, Dexistä muutenkin tykkään ja nyt se oli tosi kiva ku on joutunu hyppää vähän tyhmillä- vaikka Dex on vasta 6v ja suht kokematon se on niin rehellinen ja kuuntelee apuja, hyppää just siitä mistä pyydetään on hyvä edestä ja kuuntelee apuja muutenki tosi tarkasti. Taina sano et voisin alkaa vähän enemmänki nyt hyppäämään sillä katotaan nyt, kyl mä sillä Grandillaki haluan mennä jos saadaan asiat kuntoon:) Ens kisoihin joka tapauksessa meen vaan Grandilla.

Torstaina oli koulutunnin vuoro ja ratsuna ylläripylläri Pilvi :) Meillä oli Taina sijaisena ja oli aika kivaa koska musta Taina ja Sipe painottaa vähän ehkä erilaisia asioita vaikka molemmat on tosi hyviä ! Tunnin tehtävänä oli saada takaosa aktiiviseks ja hevonen vastaamaan apuihin. Alkuverkkojen jälkeen tehtiin ravissa tehtävää kolmikaarisella, eka ja vika kaari normiravia ja keskimmäinen keskiravia. Tää onnistu melkein joka kerta lähes perfect vaikka itsekkin sanon, hevonen lähti eteen aina kun pyysin ja tuli nopeasti takaisin, pysy koko ajan samassa muodossa, oli aktiivinen ja suoristukset ja asetuksenvaihdotkin onnistu aika moitteetta. Seuravaa tehtävä tais olla eka kaari harjotusravia, toka kaari keskiravia,suoristus ja laukka ja vika kaarre laukassa jonka jälkeen pitkä sivu keskilaukkaa ja sit taas raviin. Tääki onnistu melko hyvin, aluks keskiravi kaarteessa en saanu ihan asetusta läpi sillä oli vaikeempi suunta ja oman kehon hallinta ei oo ikinä keskiravissa täydellinen. Keskityin kuitenkin asiaan ja sain sen korjattua. Toinen ongelma oli kun laukannostossa ulkolapa välillä meinas karata mutta senki sain lopuks korjattua, laukkakaarre itsessään ja keskilaukat suju hyvin ja heppa oli kivan reippaal ja aktiivisella tuulella, välillä se on niin ameeba onneks kyllä vaa harvoin. Lopputunnist mentiin viel muutaman kerran kolmikaarinen laukassa harjotuslaukka-vastalaukka-keskilaukka. Siinä ei tainnu olla mitään ongelmia ja suju ihan hyvin. Loppuraveissa Pilvi ravas tosi hyvin ja jakso siinäkin työskennellä takajaloilla kunnolla että oli ihan hyviä tehtävii tälle hepalle ! Tunnin jälkeen heppa oli IHAN hikinen ja näytti lähes rääkätyltä joten pääs koko vartalosuihkuun :D Pilvi on kyl niin mun lempihevonen ratsastaa, jos vaan ikinä saisin niin paljon rahaa et voisin sen ostaa niin tekisin sen heti.

Madellekki kuuluu hyvää ja patit on tiessään. Alkuviikosta olin kipeenä ja Elina ratsasti mut keskiviikkona lähettiin Laaksolle kisoihin. Mentiin Elinan kaa molemmat ja mentiin sama luokka 70cm. Elina meni ponilla eka, verkassa oli vähän hidas mut hyppäs hyvin kuitenki. Rata alko Eltsul hyvin eka,toka,kolmas puhtaasti, neljännellä poni yhtäkkii pysähty ja tais tulla Elinalleki vähän yllätyksenä, ei kuitenkaan ollu mitenkään ihmeellinen este, eikä ehtiny reagoida ajoissa. Vitonen hyvä, mut sit kutoselle sarjalle kiels taas ja tuli vihellys, eka kuulutettii et Elina sais jatkaa radan loppuun mut Made kielski samalle esteelle uudestaan niin se ei sitte saanukkaa just joo.. No ite menin heti verkkaa ku välis oli vaan 5 ratsukkoo ku poneja ei ollu paljoa. Verkkakentän pohja ei ollu Madelle yhtään soveltuva, melko kova, Made toimii pehmeellä pohjalla aina paremmin varsinki hypätes. Hyppäsin siin pari kertaa vaan pystyn ja se sai riittää. Eka,toka,kolmas,neljäs,viides este ok. Kutosella sarjalle yllättäen kielto mut tokal kerral irrotin ohjan ja poni sai pyllylle piiskaa ja sarja ylitettii yhellä kädellä. Varmaan vaikutti siten että ajatus katkes ja viilletin sit suoraan seiskan ohi kasilla vaikka seiska oli sarjaan nähden suorassa linjassa :D eli hylky siis. Päästiin kuitenkin kasin ja ysin yli eli perusradan kaikki esteet paitsi seiska ylitettiin XD idiootti minä ! Olin kuitenkin ihan tyytyväinen poniin, meil on ollu hyppytaukoo ja hyppäs jokasen esteen hyvin ei tullu yhellekkään pohjaan paitsi no sille sarjalle :D ja hyppäs aika ilmavaralla, ja osa esteistä oli varmaan oikeesti sen 80cm että oli kyl ylikorkeudes ainaki pari. Lisäks se jakso hyvin, rata oli tosi isolle tilalle tehty ja esteiden välit pitkiä, ei olla ikinä varmaan oltu kisoissa missä täytyis hyppyjen lisäks laukata noin paljoa.
Torstaina menin ponilla hetken maneesissa ja sit lähettiin maastoon laukkailee. Poni oli suloinen ja innoissan ! Sunnuntaina kävin lyhyellä ratsastuksella ilman satulaa, köpöteltiin ja otin askellajit läpi. AINIIN 24.8 tuli Maden kanssa 8vuotta täyteen! Eli mähän alotin Maden hoitamisen 24.8.2004 :) eka hoitoheppani ja edelleen lemppari <3

Satuin tässä selailemaan kuvakansioita ja huomasin että jonku verran on kuvii joita en oo täällä julkaissu vähän vanhempii ja uudempia :) voisin laittaa muutaman ja lisäksi pari kuvaa Laaksolta viime keskiviikolta :


Pilvi 2011 kesälle. Kauniit noi mun kädet, onneks hevonen on söpö

lempikuva ikuisesti :D keväält 2010, tais olla vähän erimielisyyksii, onneks nää kohtaukset on harventunu huomattavasti..

Made kesäl 2010 söpö <3

Esra 2012


Made viime keväänä

Grandi 2011

2011 Alue 90 2.sija :)

jokainen voi päätellä mitä tän jälkee tapahtu ps. mä laskeuduin ;D

Esra 2012

Esra 2012

Esra 2012

Tää ja loput Laaksolta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti