torstai 30. elokuuta 2012

Maanantaina tulin iltasella tallille ja Samu olikin jo maneesissa ratsastamas ponilla. Menin sitte sinne ja kattelin vähän aikaa kun se meni ja otin sitte ponin itelleni kun hän oli valmis. Made oli aluks ihan hirvee :D huomas et ei olla kyl läpiratsastettu kunnola muutamaan päivään.. tein sit käynnis jotain 8 kaarista eli pienii kaarii koko maneesin pituudelta ja jokaisen kaarelle voltti ja yritin taivutella oikee kunnol läpi. Poni parani tätä myötä ja kun toistin vielä saman ravissa niin oli jo paljon parempi. Made tuntu hieman laiskalta joten päätin et otan pitkäst aikaa kouluraipan käteen. En oo oikeesti varmaan yli vuoteen menny raipan kaa :P heti ku otin jo sen kätee tapahtu muutos ja poni alko liikkuu ja loppuu kohti oli jo aika hyvä ! En tehny mtn ihmeempii jotain ympyröitä ja vähän vastalaukkaa.
Olin valmis joskus puol ysin aikoihin jonka jälkee ajattelin viel käydä opistolla kattomassa onko Pilvii hoidettu, no ei oltu joten hoidin vielä senkin sit samalla.

Tiistaina mul tuli yhes vaihees hirvee hinku lähtee tallille. Joskus 19.40 soittelin Elinalle et mennääks tallille vois hyppää Madella :D Niin sit mentiin. Kentällä oli sopivasti esteitä. Tulin aluks ravissa muutaman kerran ravipuomit, poni veny jokasel kerral tosi hyvin niihin ! Laukassa otin pari "hyppyy" kavaletille ja sit sen jälkee ristikolle. Elina nosti sen vielä n.60cm pystyks jonka tulin 2krt. Kävelin välissä ja vaihoin sit toiselle esteelle jonka tulin n.70cm pari kertaa. Pyysin Elinaa lisäämään taakse portin ja nostamaan esteen johonki kasikymppii. Tultiin se kans pari kertaa, toinen hyppy oli vähän kummallinen vaikka poni ei epäröinnykkää lähti vaa vähän hassusta paikasta ku jäin ite vähä passiiviseks. Toka kerta kummiski hyvin. Tulin viel kerran sen ysikymppisen ja poni hyppäs hyvin. Vaihoin taas estettä tän jälkeen :D (kuulostaa tyhmält mut hyppäsin vaa yksittäisii täl kertaa ku esteet oli nii kaukan toisistaa nii ei ollu mtn hyvää rataa ja kentäl oli toinenki ratsukko joka hyppäs samaa aikaa). Tulin pystyn eka 80cm, sit kerran 90cm ja lopuks viel metrinä. Poni kiels metrille ekaks, yritin lähettää vähä kaukaa ja eka meinaski lähtee hyppää mut sit vetiki ihan esteesee kii liinat. Oli melko lähellä etten lentäny nätisti menin kaulalle :D Sitte poni kyl hyppäs hyvin, ekal kerral lähti ihan pohjasta joten tulin vielä uudestaan ja sit hyppäs hyvin. Ei olla hypätty noin isoa estettä varmaan vuotee et ihan hienosti suoriutu :P harvoin tosin hypätään korkeutta mut nyt hypättii aika vähän ja ponis oli puhtii joten ajateltii huviks pitkäst aikaa vähän Madelle korkeempaa :) Elina loppuravas ponin ku keräsin paskoja ja hoidettii poni pois ja himaa. Mulla on videoita jotka nyt latautuu mun en jaksa oottaa et ehin laittaa ne tähän niin laitan vaik huomenna sit eriksee tms.

Tnä mulla oli tunti ja menin pitkästä aikaa "rakkaalla" Saara ponilla. Saaralla siis menin joskus ennen tosiii paljon 2007-2009 kisasin sillä seurakisois 60-80 luokkkii erittäin vaihtelevalla menestyksellä. Meijän piti lähtee tuntsareihinki mut sit ite sain niin ison uskonpuutteen et en menny ja sit se kisaaminen ponil jäi, jälkeenpäin hieman harmittaa et luovutin tollases tilantees mut asialle ei nyt oikein voi enää mitään..
En aluks osannu yhtää mtn. Vaik Saara on melkee 10cm isompi ku Made se on paljon ponimaisempi ratsastaa , sen kaula on jotenki lyhyt ja askeleet tosi pienet.. en tuntenu yhtää oliks se pyöreenä vai ei:D alkuverkan jälkee aloin vähän tajuamaan ja harjotusravis poni oli tosi kiva, piti vaa tasasen ulko-ohjan niin sipsutteli nätisti ilman et täyty tehä mtn. Mentiin neliöural pysähdyksiä. Saara oli vähän ärsyttävä ku yritti peruutella aina mut osas kyl seisookki ihan nätisti. Laukka oli sit vähän vaikeempi.. mentiin keskilaukka-koottulaukka harjotust, keskilaukkaa silt makkaralt ei kyl löydy joten tyydyin vaa menee sen osan täysii. Kootuslaukas tappeli niin paljon yritti vaa viedä ja mun ulkokäsi meinas irtoo ku jouduin pitää nii paljo vastaa. En luovuttanu ja se palkittiin sillä lopuks poni oli aika muikee :D Sipeki sano parii otteeseen et tosi jees. Pöyni oli ihan dead tunnin jälkee valu vaan hikeä, onnekaana makkarana sil oli kuitenki hoitaja jo odottamassa ja reippaasti kipitti sen kaa vesariin :D Saara oli siis ihan hauska vaikka en yleensä sil tykkää ratsastaa, oon muuten huomannu että aina ku en mee Pilvellä niin meen jollain ponilla ! En nimeis itteeni enää poniratsastajaks koska meen aina melkene Pilvel, mut en kyl mee millään muillakaan hevosilla ikinä koulua.. aloin just miettii millon menin jollain muulla ku Pilvellä koulua. Tais olla Saba joskus tammikuussa :D Devilkää en oo pitkiin aikoihi menny.
Hoitelin Pilven kun se tuli tunnilta ja sit menin viel Madelle. Otin ponin taas Samulta suoraan ja tuuppailin maneesis. Menin taas aluks kiemuroit, sit vähän avoo ja pohkeenväistöi. Made oli tosi kiva ! Laukassa oli superhyvä, aika korrekti muotoki löyty ja jakso kantaa itteensä tosi hyvin. Kesän tavote lyhyt kaula takas on saavutettu !! jee:)
Laittelen nyt loppuun Saarasta kuvia, kuvat on vuosilt 2008-2009 niin näätte vähän millasta meijän meno oli:D

2009 80cm

2008

2008??

2009, 80 kisois hahah tää on paras kuva. Mööpelil on vähä hassu toi tyyli joskus :D

oon niin junnun näköne :D ei uskois et oon 15vuotias täski

tää oli se kriisinaihe aikoinaan..

2008

En oo varma oisko tää jopa 2007.. oon ihan super idiootin näköne :D
Nauran noille kuville, lähinnä itelleni ja Saaran tyylille :D .Tajusin muuten  just et en oo menny Grandilla tuntsareiden jälkee ja en ehikkää mennä ennen ens estekisoja :D saa vähän kattoo mitä siit sit tulee. No lahjattomat harjottelee... tnä tapahtu yks aika yber kiva juttu mut siit sit myöhemmi lisää! tsau

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti