torstai 12. huhtikuuta 2012

hyppelyä,maastoilua ja myös vähän tuuppausta.

Eli kun edellisessä postauksessa kirjotin Matildan satulan mahollisista ongelmista, niin ponin omistaja oli nyt kattonut sen ja havainnut havantomme ihan todeksi, eli satula on toiselta puolelta jotenkin mennyt ns."kasaan" ja painaa ikävästi säkää siltä puolelta. Kattoo nyt vähän mitä tehdään, toistaseks mennään estesatulalla tai sit ilman. Ikävä faktahan on että se estesatula on Samulin satula, eli pikkupojalle sopiva, mulle ja Elinalle molemmille liian pieni, lähinnä jalat tulee yli siivistä. Hypätessä ihan ok, mutta en muutenkaan henkilökohtasesti yhtään tykkää mennä koulua estesatulalla, vielä vähemmän liian pienellä sellasella.

maanantaina hyppäsin ponilla maneesissa. Jassu oli ohjeistamassa ja antoi hyviä neuvoja. Made tarvii suht tiiviin istunnan hypätessä, kun taas Grandi tarvii kevyemmän ja sillä olen nyt lähinnä vain hypännyt. Muistin kuitenkin lopussa jo miten siel pitää istuu, kuitenkaan ei oo aikasemmin ollu asian kaa ongelmaa :) Jassu keksi myös ihan kivoja tehtäviä joissa sai jopa vähän kääntää. Poni oli innokas ja hyppäs ihan hyvin, pari kaninloikkaa tuli mutta kieltoja ei ollenkaan. Hoitelin ponin hyvin pois kun oli ylimäärästä aikaa odotellessani Jassuu kun se ratsasti ite.

keskiviikkona oltiin Jassun ja Wn kaa maastossa. Made oli taas aika höyryveturi, mutta onneks W oli kerranki kiltti ja esti meidän pääsyn niiden ohitse :D Yks pätkä laukattattiin aika reippaasti, en ihan täysiä viittinyt Madee päästää koska en nähnyt mitään Weenyn takajaloista lentävän hiekan takii :D Mutta kuitenkin vähän hanatusta, oli kyl kivaa pitkästä aikaa. Yhen kriisin W sai ojan ylityksestä, ja Made ei olis oikee jaksanu odotella mut muuten meni sit ihan jees. Tiitu ja Pilvi tuli molemmat vast viimeselt tunnilt joten en niitä jääny hoitelemaan.


torstaina eli tänään mulla oli ratsastustunti. Harjasin Pilven ennen omaa tuntii ja laittelin sit kuntoon. Menin taas kangilla. Oli taas tosi jees ! Kerran sai kyl pitkäst aikaa skitso kohtauksen ku ei olis jaksanu odotella mut muuten taas tosi kiva. Käynnissä tehtiin pohkeenväistöjä, Pilvi oli tosi kiltisti ei yhtään hermostunu. Tuli tosi hyvä fiilis ku Sipe sano että "Minea on oikee mallioppilas tässä miten nää pitäis tehä" :D. Alkuraveissa tehtiin vaan jotain keskiympyröitä, Pilvi oli koko ajan rento ja ravas hyvin eteen. Harjotusravis tehtiin sellast jotain ihmetietä jota en osaa selittää, mutta voltteja se ainakin sisälti. Pilvi oli mun mielestäni tosi hyvä tällä tehtävällä, ravas tosi letkeet ja reipast ravii ja HUOM siel oli ihan kiva istuukki ! Oli myös tosi ryhdikäs ja melkein aloin itkee ettei kukaan ollu kuvaa. Voltitki meni siis hyvin, kerran sain noottii siitä et lopetan asettamisen jo pari metrii ennen uraa vaik koko voltin läpi pitäis säilyy se, mut kiinnitin asiaan sit huomiota. Laukassa mentiin ravi-laukka siirtymää pääty-ympyrällä jonka jälkeen piti tehä diagonaali. Tää oli se kohta jos Pilvi kerran sai jonku herneet nenään kohtauksen ja alko jännittää, mutta onneks sitten rentoutu. Meni myös ihan hyvin nääki :) Kaiken kaikkiiaan oon siis tälläkin kerralla tosi tyytyväinen tuntiin, nyt on kyl ollu kaks tosi hyvää tuntii. Yks katsomossaki olija sanoi että tosi kivan näköstä. Täytyy kyl nyt ite vaa muistaa etten ala ihan pilvissä leijua, mullaki on tullu pari takapakkia aikasemmin ku on ollu tosi hyvä kausi sit tulee pari huonoo tuntii. Pitää pitää mieles et aina ei voi onnistuu ja olla täydellinen. Mutta oon kyllä aina iloinen kehuista, piristää mieltä ja kasvattaa motivaatiota :)

Alunperin mun piti mennä vielä Madelle mutta sit huomasin pari estettä kentällä ja sain idean et Elina vois tulla hyppää pari hyppyä. Mennään siis molemmat kisoihin ponilla lauantaina 60-70 ja Elina ei oo hypänny ponilla pitkään aikaan.Laitettii poni yhdessä kuntoon ja sit kentälle.Mitään himotreenejä ei vedetty, pari kertaa ne hyppäs sellasen kahen n.60cm esteen "radan". Meni tosi hyvin joten pysty hyvin jättää siihen. Tottakai oli pienii särmiä joita täytyy viel hioa, mut Elina on oikeesti niin täydellisen opetuksenvastaanottavainen oppilas että osas heti korjata kun sanoin :)

Seuraavan kerran sit lauantaina tallille, kisat Madel 60-70 ja Grandilla 90cm ! Kirjoittelen ehkä sen jälkeen sitten jotain :)

/Minea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti