tiistai 21. helmikuuta 2012

päivittelyä

miks en koskaan keksi hyvii otsikoita ? nytki yritin miettii varmaan n.10minuuttia mut sit päätin luovuttaa.

Nyt oon lähinnä ollu vaan Matildaa hoitelemassa, kerranki oon ehtiny hoidella sitä hyvin, yleensä vaan ratsastan, harjaan nopeesti ja pyyhin vähä kamoi ja lähen ;/ ei oo vaa ollu aikaa..

lauantaina menin iltapäivästä tallille. Harjailin ponia ja laitoin kamat päälle (huom, myös satulan ;D) ja suunnaattiin pitkästä aikaa ihan maneesiin :D Käynnissä tein avoja ja sulkuja, poni teki ne tosi hyvin vaikka yleensä varsinki sulussa alkaa protestoimaan. Hieman tahmee oli mutta suhteellisen hyvän tuntune. Raviin siirryttäessä ei sit ollutkaa nii kiva.. puri niin kiinni kuolaimeen ja ei olis tahtonu taipuu mihinkään suuntaan. Siinä sitte aikani vääntelin ja kääntelin, tein väistöjä,avoja,siirtymisiä yms. ja loppujen lopuks alko se pehmee tuntuma siin sit löytyy. Vasempaan kierrokseen oli vielki vähän hankala mut oikee oli jo ihan moitteeton. Laukassa en tehny ihmeempii, vähän askellajin sisäsii muutoksii ja jotain ympyröitä. Laukassa Made oli tosi hyvä, laukka pyöri hyvin, poni kulki ryhdikkäästi ja tasases peräänannos. Ravasin siin sit vähän ja laukkailin vielä. Poni oli kyl niin hieno siin laukassa et olis pitäny saada kuvia ! Kävelin siinä viel loppukäyntejä ja eräs yksityisratsastaja (jonka suusta en olis IKINÄ odottanu kuulevani tätä) tuli sanoo et Made on tosi hyväs kunnos ja hienon näkönen, ponit ku yleensä on vähän lihavia :) silmät pullistu ulos ku kerroin Maden olevan 21 vuotias :D vitsi ku aika kuluu niin nopee, muistan vielki ku oltiin jossain kisoissa ja siel soi dancing queen young and sweet only seventeen, ja Made oli sillon just 17 :D haha. Käytiin viel maastos loppukävelee Paulan ja sen ponskin Zafirin kanssa :) Tallissa harjasin Maden hyvin ja leikkailin korvakarvat !

sunnuntaina tein taas kisiksellä aamutallia ja tauon aikana kävin Madella ratsastamassa. Ulkona oli ihan hirveä sää, mut maneesissa oli niin ruuhka et päätin uhrata itseni ja mennä maastoon. Välil pysty mennä ihan hyvin mut jos meni siihen suuntaa mist lumi tuli ei nähny kyl mitää. Yhes kohtaan lunta oli tuullu tielle niin paljon et se oli Madee yli vatsan. Olin kääntymäs takas mut poni päätti et ei haluun suorinta tietä kotii ja lähti tarpoo sinne. Mua alko naurattaa niin paljon et meinasn oikeesti tippuu ja mun jalat uppos lumee varmaan 10cm :D muutaman metrin jälkeen sain vihdoin ponin käännettyä takasin päin ja mentiin viel ravia ja laukkaa.

tiistaina mulla oli opistolla rästi, menin Fondilla ja mentiin maastoon sillä maneesin vaijeri on hajonnut ettei sitä voi käyttää. Oli kauheeta, en olis oikeesti yhtään jaksanu edes ratsastaa ja Fondi on viel sellanen vammenen jolta kaikki ain tippuu. Ravissa yritti ihan koko ajan vetää päätä alas, pukitteli ja hyppi. Meinas potkasta Velvettii päähän monta kertaa :P ihme kyl laukassa ei tehny mitään.

Menin viel Matildal ridailee. Kentät oli niin liukkaat niin mentiin vaan ravia ja käyntiä. Menin pohkeenväistöi mut en muuta oikee. Kävin viel maastossa kävelemässä lopuks ja talliin saapuessamme harjailin ponin.

ettei tulis ihan kuvaton postaus voisin laittaa muutamia vanhoja kuvia Matildasta. Muuten havaitsin että mul on jo huimat 21 lukijaa ja tiiän myös anonyymej lukiojoita joten olkaa kilttei ja sanokaa jostai erikoispostauksest jonka voisin tehä koska mul ei riitä mielikuvitusta ite keksii sellasta :)!

Made kesäl 2010. Maailman paras kesä <3
eka vuokrauskerta 2010 :)
made viime keväänä
Madella kisoissa 2009 :) eka kerta ku päästiin seurakisois maaliin ilman yhtään kieltoa !!

1 kommentti: