torstai 17. marraskuuta 2011

muikea made,gay grandi ja paras pilvi

Juuh en oo taas viikkoon kirjotellu, myönnän että oon laiska ja väsynyt :P
viime viikon pe olin tallil ja taisin ratsastaa ainaki Madella. En muista muuta.
Lauantaina oli kisat Kn special. Täl kertaa en ollu Pilvillä vaan Madella. Made oli aika epätasanen edestä kuten aina kisoissa ku jännittää, mutta oli kyl parempi ku koskaan ! ei vieny yhtää ja pysy kuitenki siin luotilinjal koko ajan. Kommentein paperis oli et laukka sais pyörii vielä enemmän mut muuten siisti ratsastus ja ratsastan ajatuksella ja tää tuomari antoki mulle oikeista teistä ja istunnasta 7,5 :D sain prossii 60,5, päätuomari oli antanu 159,5 pistettä eli n.63-64 prossaa ja sivuruomari 143 pistettä eli joku vähä yli 58... huomas kyl et tol toisel oli vaa se asenne et se ei tykkää madesta koska sil ei periaatteesa ollu mitään moitteita siin paperis pari vaa, muute varmaa latonu niin pisteit sillee päättäny et antaa vaa 5 ja 6.. oli siltki ehk yks 7 :P mut paras oli et kolme askelt käyntii tää päätuomari oli antanu mulle 8 ja toine 5 eikä sil ollu mitää perusteit sit siinä... mut joo kaikki ei tykkää kaikista ei voi mitää, paitsi tiesin ton jo etukätee, toi ei ikinä anna Madelle tai muillekaan vähä pieniliikkeisille hevosille hyvii prossii rakastaa vaa sellasii liitoihmeit vaik niiden rata olis muuten huolimaton.. :D mutta olin tyytyväinen poniin ku pysy kerranki rauhallisena maneesikisoissa ! paitsi ainiin, olisin saanu yli 61% mut unohdin radan joten tuli yhteensä -4p hups.. enhä mä oo KN menny ku noin öö 100 kertaa ? :D mut en ollu jaksanu kertaa sitä rataa yhtää et sentää vaa yks unohdus :Dsori noi kädet hehe..
lauantaina kävin myös Devii taluttaa ja hoidin pojat..

seuraavan kerran tallil tiistaina. Kävin Madella ratsastelee kentäl ilmansatulaa kouluu jonka jälkee menin maastoon. Hoidin myös Devin ja Gringon.
keskiviikkon tallilla taas. Kerkesin taas vast niin myöhää etten ehtiny mennä ratsastaa Madel mut pojat hoitelin nopsaa ja kävin taluttaa Gringoo tuol yössä joku puol tuntii. Oli pelottavaa. Sit oli yötunnin vuoro ja menin Grandil. Aluks piti tulla kaht pystyy kaheksikol. Grandi oli ihan hullu vei mua IHAN täysii ei totellu yhtää sit yhes vaihees se ei enää kääntyny ja yritti lähtee ihan täysii sit sain sen seinään ohjattuu ?? sillee mitä helvettiä?? sit ku mul oli ne hackamoret ei se niitä totellu yhtää paino vaa pään ryntäisii ja lähti painelee. no Taina käski mun tehä monta kierrosta uraa pitki laukka-seis-laukka-seis siirtymii. Sit tulin uudestaa ja no GBllä ei ollu enää mtn ongelmaa... huoh. Sen jälkee tultii sellast trippeliviuhkaa ja okserii pari kertaa n.80-90 tasol ja lopus 100-110 tasol. pienimil suju joka kerral mut sit isommil Grandi sai taas vähä tuulta purjeisii. Siis ekal kerral se tuli viuhkalle pikkasen pohjaa mut sain käännettyy hyvän tien okserille ja okserille tuli hyvä hyppy. No taina halusi että tulen uudestaaan vaikka olin kyl ite ihan tyytyväinen mut joo no mentiin. No viuhkalle megahyppy ja koitetaa sit kääntää hyvä tie sille okserille noil hackamooreil ku hevonen on pää alhaal ja menee täysii. yllätys yllätys mentiin pohjasta. No kolmannel kerral sit onnistu molemmat, vaik jouduin kääntää jo heti siin viuhkal ja sen jälkee tosi voimakkaasti pohkeella ku ei se käänny muuten. Joo mut koska oli nyt noit hallintaongelmii, ja niit on aina välillä ilmenny niin päätettiiin Tainan kaa et kokeilen taas kuolaimil koska ei siit tuu mitää jos en pärjää tolla. Ihan perseestä koska kisois se on joka kerta olli hackamoreil superhyvä ja paljon parempi ku kuolaimil ikinä, mut sit taas tunneil se on joka kerta ollu niil aika kauhee. Mielummi meen sit kuolaimil ja et se vähä heittelee sitä päätä, ei se loppujen lopuks paljon sitä tee jos ite oon ihan rento kädel. Ainoo siin on se et hackamorel se uskaltaa ehk lähtee kauempaa hyppyyy ku ei oo kukaa suussa kii mut toisaalt noin on vaa kisois, tunneil se menee täysii pää ryntäis ja ei yhtää kuuntele mist mä haluun et se menee. Päivän vitutusta lisäs se et saapas hajos taas, jee. Täs on pieni pätkä tunnista, en jaksanu laittaa niit paskahyppyi sori :P
Torstaina oli sit koulutunnin vuoro ja onneks sain Pilvin. Oli ihan super kiva ! Tehtii aluks laukkaa ettei otettu yhtää raviii ees, vaa laukkaa ja keskiympyrä. P tuntu jo tolla tehtäväl tosi rennolt ja yhteistyöhaluselta. Seuraavaks mentii harjotusravis kolmikaarist, joka kaaren keskel 3 askelt käyntii. Taas super pilvi, totteli istuntaa tosi hyvin ja oli tosi rento ja pyöreel seläl. Sit vaihettii suuntaa ja taas kolmikaarist mut täl kertaa keskellä vaan koottii ravia. Pilvi oli taas hieno ja kokos tosi hyvi ku ite vaa vähä jännitti vatsalihaksii :D. Seuraavaks mentii suoral ural Sipen huutojen mukaa joko koottuu ravii tai sit keskiravii. Toi otti jo vähän omalle kunnolle, Pilvillä kun niin ihana ravi on mut tsemppasin ja en luovuttanu ja Pilvi oli jälleen kerran aivan mahtava ! Välikäyntien jälkee otettii taas laukkaa ja tehtii siin A:10 olevaa vastalaukka tehtävää eli nostetaan laukka, C:s kulman katkasu kohti S, sit siitä vastalaukka kaari kohti R ja sit siit takas C. Täytyykö sanoa et Pilvi oli taas kerran ihan loistava ? Pysy tosi tasasena, laukka pyöri samal taval koko ajan oli takajaloilla, ei vaihtanu kertaakaa. Ainoo mis jännitty pari kertaa oli sit lopussa ku piti siirtyy laukast ravii mut seki oli sellanen ihan pieni vaa pari kertaa ja mun oma moka ku jäin ite liian passiviiseks ku siinä laukassa ratsastin koko ajan et se laukka pysyis koko ajan samanlaisena. Mutta kaikin puolin siis loistava tunti ja missää ei ollu oikeestaa mitää ongelmaa! oli loistavaa terapiaa eilisen Grandi-tunnin jälkeen :D. joo mut huomen ja la taas tallille ja sit seuraavan kerran vasta ke ku koeviikko alkaa eli aikasintaa varmaan ens to jaksan taas kirjottaa mut huomioonotettava asia! ensi keskiviikkona mulla on synttärit ja täytän 18 vuotta :D ! saa onnitella !

/Minea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti