torstai 20. marraskuuta 2014

sitä sun tätä

Sunnuntaina olin ratsastamassa taas Gringolla. Tällä kertaa oli jotenkin vaikeampaa, hevonen oli jotenkin jäykähkö aluksi vaikka olin kävellyt 40min alkukävelyt maastossa. Vertyi kuitenkin ihan kiitettävästi, paitsi toisessa suunnassa en millään tahtonut saada asetusta rehellisesti läpi.. Vihdoin kun alkoi tuntumaan hyvältä "raviaika" jo loppuikin.. Pistän kyllä heikon esityksen osittain oman väsymykseni ja suoraan sanottuna ravinnonpuutten (:D) piikkiin, menin vasta aamu- ja päivätallin jälkeen ratsastamaan, ilman että olin syönyt mitään koko päivänä.

Keskiviikkona käytiin Peran kanssa kävelyllä, minkä jälkeen kävin ratsastelemassa kaverini ponilla. Mentiin Viken kanssa kentällä aika rennosti. Käynnissä yritin ratsastaa syvälle eteenalas, sillä viime kerralla kun menin ponilla tuntui että se tuuppasi alussa jäämään liian lyhyeksi. Ravissa sama juttu ja poni tuntui jo paljon kivemmalta. Tein lähinnä vaan kaarevia uria ja kolmikaarisia, muutamat väistöt suuntaansa. Laukkaa otin vähän vähemmän sillä pohja tuntui hieman kovalta, mutta muutamat ympyrät suuntaansa. Ratsastuksen jälkeen ajattelin, että lähden maastoon ravaaman loppuravit poni kun oli niin rauhallinen.. No joo, samantien kun olin siirtänyt raviin oltiinkin jo laukassa ja tunnen ponin takapään kevenevän kiittettävästi.. Käveltiin sitten loppumatka ja talutin vielä saman lenkin toiseen suuntaan.

Tänäänkin menin jo melko aikaisin tallille ja Gringon hoiteluiden jälkeen suuntasin taas alatalleille. Tällä kertaa ratsuna oli Murtopurojen toinen poni Lisbe, joka onkin jo vanha tuttu vuosien takaa. Se on kyllä niin pieni, niin miniatyyri ja kun en nykyään niin usein poneilla ratsasta niin herran jestas... Poni oli aluksi todella hankala, ei ole koskaan ollut niin vaikean oloinen. Emma kertoikin että ponilla on ollut nyt muutama helppo päivä, milloin sitä ei ole läpiratsastettu ollenkaan ja sen huomasi. Jouduin tosissani ratsastamaan, mikä oli ponin miniatyyrikoostakin johtuen erittäin vaikeaa... Pohkeet oli jossain ihme paikassa ja kaula tuntui 5cm pitkältä. Lopuksi poni tuntui jo ihan ookolta, joten komensin Emman jatkamaan. Emmalla poni meni pööfectisti.. Kipasin hakemassa Gringon tallista ja taluttelin samalla kun Emma käveli Lissulla loppukäynnit maastossa.


Olin myös tunnilla Pilvin kanssa, meni ihan kiitettävästi. Alkuraveissa Pilvi tuntui keveältä ja koitin lähinnä keskittyä itse omiin pohkeisiini. Minulla on välillä paha tapa keventäessäni "tuupata" jalalla joka toisella askeleella. Nyt kun poni tuntui suhteellisen hyvin vastaavan apuihin, niin koitinkin olla etten turruttaisi sitä jatkuvalla pohkeenkäytölläni. Mentiin tunnilla aika perusjuttuja, kun lauantaina kisoissa on Helppo B. Menen tällä kertaa itsekkin sen luokan, sillä Pilven toinen ratsastaja haluaa startata HeA, dumissa kun ei ole mahdollista mennä saman hevosen kaksi krt samassa luokassa..

Tehtiin siis voltteja kaikissa askellajeissa, sekä keskiraveja ja -laukkoja. Erityisesti laukkavoltit olivat sujuvia, Pilvi tuntui koko ajan todella mukavalta. Ravissa oikeaan meni helposti, vasempaan jouduin aluksi hieman muistuttamaan Pilviä sisäpohkeeni kunnioittamisesta, mutta toistoilla parani koko ajan huomattavasti. Lisäykset sujui molemmissa askellajeissa tosi hyvin, pitkästä aikaa ravilisäyksetkin lähtivät todella hyvällä energialla takaa. Ihan hyvä fiilinki tunnista, nyt kun viime aikoina ei ole ihan niin hyvin mennyt... Pieniä juttuja mitä itse pitää muistaa, niin hyvin menee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti