lauantai 5. heinäkuuta 2014

Estekurssi päivät 2 ja 3

Muutama postaus nyt rästissä estejussi ja sitten tästä kurssista. Aika extemporesti varasin viime viikolla kurssin täksi viikoksi ja se kestikin maanantaista perjantaihin. Ma,to,pe menin Pilvellä ja ti+ke muilla hepoilla. Ajattelin jakaa nyt niin, että kirjotan Pilvi tunneista oman postauksen sitten.

Tiistaina menin siis kurssitunnin suomenhevostamma Mantalla! Alun perin piti mennä Prinssillä, mutta  niin ja näin päädyin Mantaan. Oli oikein hauska tapaus :D Hevonen on vielä hieman raaka, mutta oikein söpö ja innokas putte. Menohaluja vähän liikaa, mutta kuuntelee istuntaa todella
 herkästi.


 Mentiin aluksi aika simppeliä tehtävää, pari estettä kaarevalla linjalla eka 6 askeleella hieman kiinni ja sitten normisti 5-askeleella. Vaikka heppa liikkui eteenpäin varsin riittoisasti, niin sen laukka oli kuitenkin lyhyt ja jouduttiinkin vähän oikomaan linjalta tavoitteen saavuttamiseksi. Tehtävään lisättiin vielä yksi este, ekalta esteeltä käännetään voltti laineen yli jonka jälkeen suhteutetun toiselle osalle. Lopuksi tultiin vielä kahden askeleen sarjaa, jonka jälkeen edellä oleva tehtävä. Tunti sujui kerrassaan melko sujuvasti ja heppa pysyi suhteellisen rauhallisena. Oli kyllä kiva uusi tuttavuus, suokit on aina niin hauskoja.


Keskiviikkona meninkin yhdella lemppareistani, Antilla. Antilla oon useesti koulua mennyt, mutta hypännyt en aikaisemmin ole. Hieman jännitin ennen tuntia pääsenkö sen megaloikkiin mukaan, mutta ainoastaan yhdessä hypyssä olin hieman jäljessä :D
Mentiin aluksi puomeilla neljän esteen linjaa siten, että aina puomin ylityksen jälkeen voltti ja sama puomi uudestaan, sen jälkeen seuraavalla puomilla sama etc. Käännökset oli aika tiukkoja ja kaarteessa joutui vähän punkemaan että sai laukan ylläpidettyä pyörivänä, mutta hienosti Anakonda suoriutui. Esteillä tultiin hieman eritavalla, eli voltti tehtiin esteiden välissä niin ettei samaa estettä hypätä enään toista kertaa. Toiseen suuntaan oli hieman hankalampi saada myötälaukka, selvästi vahvempi toisessa kierroksessa. Tultiin myös aika simppeliä jumppasarjaa, jonka kanssa ei ollut mitään ihmeellisiä ongelmia. Lopuksi tultiin molemmat tehtävät peräkkäin. Antti oli tosi kiva, tunteeni sitä kohtaan saattoivat jopa nousta entisestään :) Ehdottomasti kivoimpia opiston hevosista Pilven ja Santerin ohella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti