maanantai 3. kesäkuuta 2013

long time no see.. tai sit ei
Nimittäin Sisuli päivä taas ! Oon varmaan mennyt sillä tunneilla Pilven jälkeen, kaikista eniten tänä kautena. Mutta ei se mitään, kun on niin kiva hepsukka kyseessä :)

Menin tänään siis erään tallilaisemme puolesta estetunnille, jossa mentiin pieni muotoinen rataharjoitus. Eli siis Sisulla menin, aika ristiriitaset tunteet kyllä oli taas, tykkään siitä niin paljon kun se on hyvällä tuulella, mutta siinä on aina se pieni jännitys kun Sisu on vähän millanen on aika-ajoin.
Sain Sisun suoraan edelliseltä tunnilta, olivat olleet maastossa. Sisuki varmaan tajus, että ollaan tylsällä kentällä koska oli niin laiskamato alkuun ravissa. Laukassa perinteisesti tietysti innostui ja varsinkin esteillä. Vaikka se oli imevä ja säpäkkä, tietynlainen terävyys mikä sillä on (vaikea kuvailla) tuntui puuttuvan, mutta luulen siihen vaikuttavan melko yllättävä lämpötilojen nousu yms. koska ei ole kuulema ainoa hevonen, joka tuntuu aavistuksen "lahnalta". Sisu ei siis todellakaan mikään lahna ollut, mutta Sisuksi tavallista leimimpi :DTultiin paria verkkapystyä aluksi. Heti ekalla yrityksellä kämmäsin ja toin Sisun ihan surkeeseen paikkaan, ymmärrettävästi kielsi. Seuraavalla kerralla hyppäsi kuitenkin heti ja myös muut verkkaesteet.
Mentiin siis kaikki vähän kisatyylisesti, matala n.70-80cm 8 esteen rata ja sain kunnian olla ensimmäinen. Sisu hyppäsi kaikki esteet hyvin, vähän kiihdytteli loppua kohti ja aika paljon sain istua satulassa, että pysyisi hallinnassa. Kaiken kaikkiaan rata oli mielestäni sujuva, sarjaväli jäi aivan aavistuksen lyhyeksi, mutta Sisulla on hieman pidempi laukka kuin noilla "keskivertotuntsareilla". Noottia sain nimenomaan siitä, että vauhti vähän kiihtyi, mutta tein sen ehkä itsekkin hieman tietoisesti, kun sain varmemman olon ja tempo tuntui hyvältä.


 
Siinä sitten seisoskeltiin tovi ja hieman yllättäen olikin taas vuoroni. Mentiin siis uusinta jossa oli esteet 9-13. Seisoskelun jäljiltä heppa oli selvästi aivan pohkeen takana ja kun tulin samalle pystylle, joka oltiin jo verkassa ja radalla hypätty ainakin 5 krt, noin 5 metriä ennen estettä hidasti vain ravin kautta pysähdykeen vaikka olin jo raipalla ja pohkeella valmiina. Lähestyminen oli ihan hyvä, laukassa ei mtn ongelmaa. Teki saman vielä toisen kerran, mutta en ottanu stressiä vaan tulin ihan samalla laukalla taas uudestaan ja tulikin ihan ongelmaton hyppy. Kaikki loput esteet hyppäsikin kieltämättä, tosi hyvistä paikoista, tuli tosi hyvin kiinni ja oli paljon tasaisempi kuin eka rata.

 Sisulla on vähän kummallinen toi logiikka, harvemmin se oikeastaan ratsastajan mokista kieltää, silloin se on yleensä ihan ymmärrettävää, mutta tollasia ihme pysähdyksiä se tekee joskus. Se oikeen jumittaa ja ei mene, muuten se taas imee esteille tosi paljon. Nyt uskon kyllä, että johtui nimen omaan siitä, että seisoskeltiin niin kauan ja en ollut ehtinyt saamaan hevosta avuille, Sisu ei oo ihan niin yksinkertanen kuin muut hevoset, eikä ehkä anna kulkea aidan matalimmasta kohdasta. Vaikka nyt pari kieltoa tuli, olen kokonaisuudessaan tosi tyytyväinen tuntiin, kiellot eivät tulleet kuitenkaan missään tehtävän "välissä", joten saatiin hyvät, melko tasaisenvarmat radat. Sisu on vaan myös niin kiva, kun on niin esteheppa kuitenkin, teknisesti ehdottomasti opiston parhain. Psyykkisessä puolessa on parantamisen varaa, mutta kun vertaa jo vuoden-parin takaiseen, muutos on todella suuri positiiviseen suuntaan.

vaikka Sisu oli aika intopiukeena, tässä on selvä kauhunkatse :DD

Oli muuten kiva kun vihdoin ja viimein sain Sisustakin kuvia, ei ole tullut aikaisemmin otettua vaikka paljon olenkin sillä mennyt :) ! Kiitos Sannille tosi paljon !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti