maanantai 24. kesäkuuta 2013

Estejussit

Eli eilen mäellämme järjestettiin perinteiset, "estejussi" alue-estekilpailut, joihin osallistuin nyt kolmatta kertaa. Vähän extemporesti alla ei ollutkaan Grandi, vaan tällä kertaa Pilvi :D vähän vaihtelua tähän kouluaitojen kiertämiseen.. No asetelmathan oli sellaiset, että tosiaan edellisen kerran olin Pilvellä hypännyt reippaasti yli vuosi sitten ja muutenki vaan 2-3krt. Muuten kuitenkin tuttu heppa ja luokka oli kuitenkin vain 90cm, joten ei siltikään ollut mitään hirveätä stressiä.

Verkka ei mennyt kauhean hyvin :D en vaan osannut ratsastaa Pilvellä esteratsastuksellisesti, sekä olin laskenut verkka-ajan väärin, liian pitkäksi. Jouduin kävelemään todella paljon, sillä päivä oli kuuma ja tunnetusti Pilvi on juuri sellannen "lössähtäjä" tyyppinen. Pari vikaa verkkahyppyä onnistui ihan hyvin ja siitä lähdettiin radalle.
Ykköselle saatin hyvä hyppy ja samalla rytmillä jatkettiin kakkoselle, josta oli linja kolmoselle. Nelonen oli kapea, tultiin aavisutksen pohjaan mutta ei pahasti. Vitoselle hyvä hyppy ja sen jälkeen aloin säätämään, tein virheen etten ollut päättänyt mistä välistä käännän sarjalle ja tultiinkin ihan vinossa. Kuinka yllätys heppa hyppäsi ihan pohjasta ja tein vain pikaratkasun, kaksi askelta yhden sijaan mutta yli kuitenkin :D olisin varmaan voinut saada venymään siihen yhteenkin Pilvellä, oon vaan liian tottunut menemään Grandilla. Seuraava oli ihan ok ja viuhkalle aloin taas säätämään ja tuli aika mongoloidi hyppy. Vika oli hyvä. Tyytyväinen olin rataan, olisin saanut laukata kyllä enemmän ja sillä oltaisiin saatu noi pari turhaa pohjaantuloa pois. Hevonen teki kuitenkin hyvän työn ja teki kaiken mitä pyysin. Oli koko ajan varma tunne itelläni ja pystyin luottamaan hevoseen :) Oman ratani jälkeen hoidin hevosen pois ja olinkin toimihenkilönä kaikissa viimeisissä luokissa. Paljon hienoa ja vähemmänkin hienoa ratsastusta oli, mutta onneksi kaikilla ns.suosikeillani meni hyvin :) muistoksi sain myös aina ah, niin ihanat palamisrajat.Kauhee stressi tällä hetkellä, kun en tiedä jatkaisinko Grandilla hyppäämistä vai menisinkö Pilvellä. Aika ristiriitaisesti ihmiset joilta olen mielipiteitä kysynyt, vastannut. Osa sanoo et ehdottomasti Pilvellä ja osa sanoo et Grandilla. Tykkään Grandista ihan tositosi paljon, mutta meillä on ollut myös niitä alamäkiä. Voi myös olla, että ne parhaat päivät on ratsastettu, onhan se kuitenkin jo 16-vuotias. Toisaalta viime kisatkin voitettiin, joten jotain tatsia on edelleen. Pilvellä taas voi vielä edetä ja tykkään siitäkin hirmuisesti, se on niin luotettava yms. ja muutenkin rakas hevonen. Tyylillisesti Grandi kyllä sopii mulle paremmin, sitä en kiellä, mutta ei sekään niin hyvin mennyt sillon kuin sillä aloin hyppäämään, kun miten ollaan parhaiten menty. Harjottelulla voitaisiin Pilvin kanssa kehittyy paljon. Jaa, on kyllä vaikeeta. Kuitenkin tunneside molempiin hevosiin, niin pakko myöntää, että sekin vaikuttaa. Vaihtoehtona nyt ei oiken ole mennä molemmilla, voisinhan vähän vuorotella, mutta joo... No, eiköhän se ratkaisu selviä ajan kanssa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti