maanantai 18. helmikuuta 2013

Taas en ole muutamaan viikkoon kirjotellut, pääsyynä surkea tietokoneeni mutta nyt päätin uhrautua ja kirjoitella kännykkällä, pahoittelen jo etukäteen kirjotusvirheitä...
Muutama viikko sitten menin Saballa koulua. Menin pitkästä aikaa kangilla, Sabassa ei kyllä huomaa hirveästi eroa suitsista riippumatta paitsi laukassa oli huomattavasti helpompi pitää koossa, hevonen on ihan aavistuksen raaka siinä vieläkin että helposti tuuppaa tulemaan vahvaksi. Tehtiin tunnin aikana avoja ja sulkuja, aluksi hevonen kiukutteli ravisulkujen aikana ja yritti lähinnä juosta alta, mutta kunhan otti tarpeeksi rauhallisen tahdin niin alkoi sujumaan ja toisessa suunnassa ei ollutkaan mitään ongelmia. Laukassa mentiin vastalaukkaa ja kokoamisia, aika vahvalla istunnalla sai olla mutta lopputulos oli ihan hyvä.

Seuraavalla viikolla menin Pilvillä ja oli pitkästä aikaa oikeasti tosi mukava. Meillä oli sijainen joten oli vähän helpompi tunti, tehtiin lähinnä siirtymiä koko tunti käynti-ravi,käynti-laukka ja laukka-ravi ja mentiin siis kahdeksikon muutoksella uralla ja aina keskellä piti puomin kohdalla tehdä siirtymä. Pilvi oli todella mukava ja rento koko tunnin, otti avut hyvin vastaan ja oli yhteistyöhaluinen. Kyl se tästä vielä :)

Viime tunnin meninkin opiston uudella hankinnalla, Indiana nimisellä tamaööa, tosi kaunis hevonen, liikkeet tosi hienot ja melko korkea! Onneksi oli kuitenkin aika siro. Oli ihan kivaa mennä pitkästä aikaa oikeasti haastavalla hevosella, oli nimittäin todella herkkä ja reipas tapaus. Pätkittäin oli kuitenkin todella mukava ja pysty vain olla, mutta välillä saatto vaan lähteä ihan täysiä juoksemaan pois alta.. Mutta oli todella palkitsevaa aina kun rentoutu! Varsinkin laukka oli todella isoa ja sitä sai kyllä tosi paljon istua, mutta muuten olen siihen eniten tyytyväinen sillä olen kuullut että se on siinä hankalin ja mielestäni meillä meni se taas parhaiten. Hevosessa oli kyllä paljon sellasta laadukkuutta ja säpäkkyyttä josta pidän, menisin mielelläni uudestaan. On myös tosi opettavaista mennä tollasena hevosella joka opettaa oikeasti sitä herkkyyttä itselleenkin, sillä aina kun teki oikein niin sekin oli mukava.

Oon myös käynyt poikia hoitelemassa ja Madella ratsastamassa, mutta kärsivällisyys ei enään kestä tätä puhelimella kirjoittelua :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti