torstai 24. tammikuuta 2013

Pitkästä aikaa oikeesti kaikinpuolin kiva tallipäivä takana :) !

Oon aina melko laiska lähtemään aina tallille, minkä takia tulee aina hirvee kiire ja kaikki alkaa ärsyttää. Eilen jo päätin kammetta itteni tänään normaalia aikaisemmin liikkeelle ja ihme,kumma onnistuinkin siinä.
Ensimmäiseks kävin Maden hoitelemassa. Harjailin ponin, heitin loimet ja suitset niskaan, ja suunnattiin ulos. Ulkona oli tosi kiva sää, tosi piristävä aurinko ja oli valoisaa. Hetken pyörin kentällä jonka jälkeen suuntasin maastoon. Otin heti ravia ja mentiin aika pitkä pätkä yhteen vetoon, poni oli tosi pörheenä mutta vastoin tapojaan ei yrittäny lähtee viemään tai purru kuolaimeen. Kyttäs kyl kaikkii liian "pelottavan" muotosia lumirykelmiä ja välil jouduin puristaa itteni kii reisil, etten olis tippunu ku nauratti niin paljon, muutenki siel tiktitiki ravis istuminen on välil hupaisaa.. Poni on kyl niin ihme ettei esim hiihtäjiä kattele ollenkaa, mutta kesälläki se kattoo niit kasvej tienlaidassa, joilla on toooosi isot lehdet..
Laukkailtiin myös ja yks hyvä pätkä meninki aikasen reipasta laukkaa, en jaksanu ottaa huomioon riskejä että suussa on nivelet, eikä ole satulaa, mutta poni anto tosi helposti (tai no siis mademaiseen tapaan helposti..) kiinni..
Olin ihan fiilareissa, en jaksa oottaa kesää et pääsee kunnol baanaa ! Hoitelin viel ponin nopeasti pois, jonka jälkeen meninki opistolle Deviä hoitelemaan. Devi asustelee tällä hetkellä ulkotallissa ja se pitää tuoda Gringon boksiin hoidettavaksi, sillä aikaa kun Gringo on ite tarhassa. Kerkesin viel molempien poikien varusteet pesasemaan, kunnes piti mennä vaihtaa omii kamoi tuntii varten. Meil oli taas hyppis ja menin taas Sisulla :D Joka oli taas niin kiva, etten löydä edes sanoja.. Miten se toimiessaan onki niin täydellinen ja joskus taas niin ääripää. Alkutunnist mentiin vaa muutamaan otteeseen 3-askelen pystypysty linjaa, väli oli suunniteltu vähän pienempilaukkaselle hevoselle joten joutu hieman aina pidättää välissä, mutta heppa oli tosi hyvin kuulolla koko ajan ja sulavasti sain ratsastettuu ne 3 askelta sinne väliin. Seuraavaks meijän piti tulla näitä kahta estettä, ns. kaheksikkolinjalla että ne tultii sivuttain, en osaa nyt paremmin selittää. Ite jotenki inhoon näitä tehtäviä, mulla on joku kompelksi vinohyppyi vastaan ja olin ihan varmaa et nyt se kieltää tai jotain, mutta ei helposti yli vaan. Käytiin vielä loputkin esteet läpi ja lopputunnista mentiin rataa jossa mentiin eka toi kahdeksikko, jonka jälkeen piti hypätä täsmälleen keskellä maneesia oleva pysty kokorataleikkaa-linjalla vinoon, jonka jälkeen toisella pitkällä sivulla oleva myös 3-askeleen väli, pysty jonka alla oli jotain hirvityksiä ja okseri. Kaikki tehtävät Sisu suoritti hienosti, oli toki tosi innokas niinku aina mutta aina tuli takas ja oli tosi rento ja tyytyväisen olonen. Itelläni oli koko ajan pään sisäl sellanen pieni pelotus et apua millon feilaan, ei sen takia et mua pelottais että tippuisin vaan harmi jos ei mee hyvin. Sisu osaa olla niin vaikee ja kauhea, joskus ei ylitä edes puomia, vaikka on estehevonen. Aina se ei ole edes ratsastajastakaan kiinni, vaikka onhan se totta että yleensä Sisu on rauhallisempi, sellaisten kanssa jotka osaa pysyy aika coolina. Jos liikaa tekee jotain se alkaa helposti heittelemään päätään, ei laukkaa tasaisessa tempossa ja yleensä yrittää myös mennä "hieman" lujaa.
Tunnin jälkeen kävin vielä hakemassa Gringon pihalta, harjailin,siistin harjan,lämppäröin ja ruokin minkä jälkeen kiidinki jo kotia kohti..

Ettei tulis jälleenkerran ihan kuvatonta niin lisään tähän pari instagrami kuvaa, ekassa on Sisu ja tokassa Made, joka tosin näyttää ihan koiralta.... :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti