torstai 28. maaliskuuta 2013

Hups, taas unohtunu vähän kirjoittelu..

Oon ollut tässä viimisen kuukauden ja vähän päälle aikana, melko paljon kipeenä, joten muutama tunti ja yhdet kisat jäi valitettavasti välistä. Olen kuitenkin jonkun verran kerenny ratsastella, yhden tunnin menin pitkästä aikaa Rommi nimisellä tammalla, joka oli oikein mukava, sekä yhden tunnin taas kerran kesto"suosikillani" Ransulla aka Räkällä, joka oli kyllä taas ihan siedettävä :D

Löriiiii


Karmean kuukauden tauon jälkeen sain kun sainkin mennä taas Pilvellä ja nyt olen sillä pari viimeistä tuntiani mennyt. Viime viikolla olin itse vielä vähän heikossa kunnossa joten en vetänyt tuntia itse ihan täysillä, mutta heppa oli ihan mukava. Tehtiin He A:10 asioita kuten pohkeenväistöjä ravissa ja takaosakäännöksiä. Ekaa kertaa ikinä takaosakäännökset sujuivat oikeasti hyvin Pilven kanssa, aikasemmin olen jotenkin aina istunut itse liikaa liikettä vastaan ja istunut liikaa kääntävän puolen istuinluulla, mikä tappaa taas eteenpäinpyrkimyksen. Keskityin tähän seikkaan tosi paljon ja saatin monta onnistunutta käännöstä. Ravipohkeenväistöt, kestosuosikkini Pilven kanssa, onnistuivat myös hyvin, on se niin kiva kun vähän siirrät pohjetta ja pidät pienen asetuksen niin se väistää hienoja lennokkaita askelia ja voi vain olla :) Laukassa tehtiin muutamia voltteja ja keskilaukkoja, keskilaukkoihin lähti hieman hitaasti, olis saanu olla selkeemmät siirtymät mutta pistän täysin omaan piikkiin sillä olin aika voimaton lopputunnista kun olin vielä vähän kipeänä.
Tänään menin taas Pilvellä, meillä oli sijaisena lempparini Taina joka piti meille kivan ja vähän erilaisen tunnin. Mentiin heti alkutunnista tehtävää jossa väistätetään takaosaa diagonaalilla. Eli vähän kuin pohkeenväistöä mutta takaosa sisällä, hieman vaikea selittää.. käynnissä mulla oli aluks vaikeuksia saada se pysymään tasasena, Pilvi meinasi koko ajan pukata normaaliin väistöön, korjas kyllä heti kun käskin mutta vähän liian paljon joutu muistuttamaan. Ravissa ongelma poistui ja Pilvi oli niin hieno ja tasainen molempiin kierroksiin ! Jatkettiin tehtävää vielä niin että suoraan väistöstä piti nostaa laukka ilman että takaosa pompahtaa sisälle. Pilvi on muutenkin aika makarooni ja helposti kiemurtelee joten tehtävä oli hieman haasteellinen jos yritti nostaa laukkaa niin että siirtää myös oman ulkojalan taakse, koska sitten se heti siirsi takaosan sisälle. Yritin kuitenkin nostaa laukan lähinnä sisäistuinluulla ja ilokseni hevonen vastasi apuihin jee :D Vaikka Pilvi on melko herkkä istunnalle, noin herkkä se ei yleensä ole ollut. Laukassa piti tehdä vielä voltti jossa piti myös hieman siirtää takaosaa ulos, Pilvi oli tosi kiva ja tasanen kaikissa tehtävän osissa.
Seuraava tehtävä oli laukata uraa pitkin ja 3 askeleen välein vaihtaa kootun ja normaalin laukan välillä. Vielä yks hehkutus lisää, Pilvi oli niin aaaa. Niin hyvä fiilis vielki tunnista niin tulee nyt tällast hehkutusta koko ajan :) Siis poni oli niin kiva, hieman passiivisempi istunta heti takas, rentoutus eteen. Siis toimi niin hyvin ja niin pienillä avuilla, kuuliainen ja vastaanottavainen ratsu. Olin niin tyytyväinen. Lopuksi mentiin vielä hieman keskilaukkoja ja rentojen loppuverkkojen jälkeen heppa sai kyllä runsaat taputukset. Olin kyllä niin ilonen! siis Pilvi työskenteli kyllä niin mahtavalla motivaatiolla koko tunnin ilman mitään ongelmaa, vaikka selvästi joutu tekemään töitä kun oli hikinenkin ja helposti väsyessään saattaa yrittää pientä lintsaamista.Siirryttään ajassa hieman taaksepäin eli eiliseen. Kävin Matildalla ratsastelemassa taas pitkästä aikaa ja voi Made oli kyllä hieno pikkuponi. Ei oo varmaan kolmeen vuoteen ollu noin tasanen ja mukava ratsastaa. Siis otin ohjat käteen ja siinä se oli valmis paketti. Menin kentällä ilman satulaa ja aika helppoja juttuja, voltteja ja jotain kiemuroita ja ravissa laukassa. Elina oli mukana tallilla ja käskin vielä sen mennä selkään kokemaan mukava-Matilda :D Elinaki oli et oho miten se on näin kiva.
Kävin kanssa tänään ratsastelemassa Madella ja mentiin taas Elinan kanssa puoliks. Tänään poni ei ollu ihan yhtä kiva mutta ei paha ollenkaan. Tein pysähdyksiä ja siirtymisiä käynnissä ja ravissa. Laukkaa otin vaan pari kierrosta sillä kentän pohja oli niin huono ja ponille tuli nopeasti tilsat, minkä seurauksena se alkaa liukastelemaan joten ei otettu laukkaa sitten enempää. Hoideltiin Elinan kanssa poni pois ja hengailtiin aika kauan sen seurana :) Matilda on kyllä niin mun lemppariponi, oon niin onnekas että aikoinani 11vuotta sitten siihen tutustuin ja siitä asti ollu lempiponi! Ei voi kyllä koskaan kukaan sitä ohittaa. Katselin eilen pienellä haikeudella kaikkia kuvia tietokoneelta, mitä en edes muistanut että ollaan otettu, tuli niin hyvä fiilis kun muistelin siinä mitä kaikkea sitä onkaan vuosien varrella koettu..

Elina ja Made


Poikia olen myös käynyt hoitamassa ! Kävin myös viime lauantaina poikkeuksellisesti hoitelemassa ja käytiin Gringon kanssa kävelyllä. Voi luoja, on se kyllä niin maailmaa näkemätön hevonen kun pelkää ihmistä, koiraa, lasta, autoa.. ihan koko ajan jotain kytättävää. Pahin oli rantalenkki, siis ihan jokaikisen hiihtäjien kohalla pysähdys, lohikäärme puuskahdus ja yritys kääntyä täysiä kotiin.. oli se kiva hyppiä siellä lumihangessa. No onneksi selvittiin ehjin nahoin kotiin, vaikka mun jalat oli polviin asti ihan lumessa ja kengät täynnä vettä...

siinä jänishousu missä mainitaan...

ps.Kuvat on ihan randomeita puhelinkuvia joita lisäsin ihan vain piristykseks :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti