maanantai 21. tammikuuta 2013

pikasta päivittelyä

Sori oon taas unohtanut blogin ihan kokonaan, toisaalta ei sitä kirjotettavaa kyllä ihan hirveesti ole..

Madella oon nyt tammikuun aikana mennyt vain muutaman kerran, pari kertaa kevyttä koulutuuppausta ja muuten maastossa, sillä oon niin kylmänarka et en pysty ratsastamaan oikeasti jos on kylmä, mutta oon yrittänyt sit ainaki maastoilla.

Deviä ja Gringoa oon hoitanut, harmittavasti vaan tuntuu aina et on hirveä kiire, haluisin vaihtaa hoitopäivän toiseen päivän, kun se on niin hankalaa torstaisin kun on tuntikin ja Matildan liikutus. Hepat on muuten olleet tosi kiltisti, niin kävelyttäessä kuin hoitaessa paitsi viime torstaina! Devi ei oo koskaan aikasemmin karannut multa, olin tallissa just laittanut sen kuntoon ja kävelin ovelle avaakseni sen valmiiksi, karsinan ja oven välissä siis ehkä 4metriä, yleisestikkin pidän heppaa ihan vapaana ja ovi auki ja aina se on tajunnut pysyä karsinassa, mutta nyt se sitten päätti ottaa ja lähtee. Sain jo tallissa otettuu jostain vyön kohalta loimesta kiinni ja roikuin siinä sitten ulos asti, varmaan 10metriä pysyin seisaltaan ja hepan lähties laukkaan kaaduin ja fiksuna roikuin siinä vielä varmaan 20 metriä... vihdoin ote lähti irti, mutta onneksi hevonen juoksi suoraan tarhoille. Oli kyllä aika epätoivonen olo siin vaiheessa kun miettii kyseisen hevosen kohdalla mitä olis voinu käydä, harvoin oon kyllä huutanu ja kironnu varmaan yhtä kovaa ja paljon, kun kyseessä on hevonen.. mutta onneksi ei käyny sitte pahempaa, itsellekkin tuli vain muutamat mustelmat siit perässä roikkumisesta.

Tunneilla oon saanu mielikseni mennä vähän eri hevosilla, tai en nyt hirveästi Pilvellä olen siis mennyt ja se on ollut ihan mukava, jotenkin jumissa mutta yhden estetunnin menin taas pitkästä aikaa Sisulla. Siis hevonen oli niin täydellinen ja ihan ja oli kyllä aivan mahtava tunne tunnin jälkeen. Se osaa kyllä ollu niin hieno, herkkä ja mukava. Oli todella tasainen, rauhallinen, epäröimätön ja kuunteli pieniäkin pidätteitä.
Menin myös yhden koulutunnin tittitii rakkaista rakkaimmalla Ransulla aka Räällä :DD Ransullahan on hieno isä, itse Amiral, mutta omakohtaisesti olen kokenut aina pienenmoista kompleksia kyseistä hevosta kohtaan.. 4vuoteen en ollu sillä menny joten en voinut edes ottaa tietoani ratsusta vihaisesti vastaan, lähinnä vaa naureskin ja pelleilin ja suhtauduin asiaan huumorilla :D ja varmaan oli ihan hyvä, sillä Ransu oli oikeesti tosi kiva ! Huomas kyllä et se on tosi osaava, kun istunnalla vaa ratsasti oli kevyt ja herkkä. Oon huomannu et monilla ratsastajilla se painaa kädelle ja vie, ja itekki huomasin satunnaisesti sellasii piirteit jos ite jäi kädelle liian passiiviseks. Mutta ku ite otti rauhallisesti ja ratsasti aika kevyesti niin oli kyllä kiva ja voisin menny uudestaankin jos se olisi samanlainen...

Ransusta tuli mieleen, voisin laittaa tähän tällaisen varsin kypsän videon, joka kuvasi suhtautumista kyseiseen hevoseen aikaisemmin. Video on siis sarkastisesti ja täysin huumorilla tehty, joskus 4vuotta sitten :D Mua naurattaa tää vieläki aina kun katson sen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti