sunnuntai 16. syyskuuta 2012

kisoja ja heppojen hoitelua


Viime sunnuntaina olin sitten itse kisaamassa Hewin järkkäämissä seurakisoissa. Madella menin 60-70cm ja Grandilla 90cm. Maden kanssa tuli hieman kiire sillä jotenkin pienissä aivoissani olin ajatellut että kisat alkavat kello 10 vaikka todellisuudessa ne alkoivatkin yhdeksältä.. en siis ehtiny kävelemään rataa, mutta onneksi juuri minä olin edellisenä iltana joutunu numeroimaan esteet joten osasin ainakin perusradan :D verkassa poni oli aika mahdoton ja jouduinki vaihtaa olympiat alempiin renkaisiin, sillä en todellakaan saanu mitään kontrollia laukkaan. En oo joutunu menee noin kovalla kuolaimella muutamaan vuoteen, mutta kevyemmät päivät varmaan vaikutti siihen että energiaa oli liikaa.. ja ihan hyvä että vaihdettiin sillä radalla poni kuskas ihan 6-0. Eka este meni ihan hyvin, tokalle kiels vaikka tulin jo varmistellen arvasin kyl, sillä oli okseri jossa oli puskaerikoisjuttu alla. Tokalla kerralla yli sitten. Sarjalle joka oli seuraavana meinas kieltää mutta ärähdin niin hyppäs sitte paikaltaa molemmat osat :D loppurata 4-8 meni sitten jo ihan hyvin vaikka pitkissä väleissä poni meinas lähtee vähän viemään. Ei tosiaan jääny harmittamaan kielto, oli niin odotettavissa ku niin moni sille kielsi ja Madekaa ei oo  mikää poni varmimmasta päästä. Kontrollii olis kyl saanu oikeesti olla enemmän, hävettää vähän :D
Grandilla ajattelin ottaa ihan uuden taktiikan vanhaan nähden ja verkata kaikes rauhas eteen-alas. Kävelinki aluks puolipitkillä ohjilla varmaan 15min ja taivuttelin vaan molempiin suuntiin ja kiitin heppaa paljon et rentoutuis.. kerkesin alottaa jo kevyes ravissa kunnes tuliki kuulutus et kisat on n. puol h myöhäs :D (vaik olin käyny puol tuntii aikasemmi kysymäs onks kisat ajallaa ja vastaus oli joo...) no ajattelin en mä nyt voi melkeen tuntia verkata joten päätin että meen sit kävelee nyt sen radan ku en aikasemmi ehtiny. Onneksi ihana ihminen suostu tulla auttamaan ja talutti Grandia sen ajan !:) radan kävelystä oli hyötyä kyllä, kerranki päätin laskee metrit tarkkaan ja vähä suunnittella askelia. Ilokseni kokeneempi kisaaja liittyi seuraani ja oma-aloitteisesti neuvoi vähän mitä kannattais tehä :) tosi ystävällistä kyl ja oli hyötyä!
Grandi oli talutuksen aikana ottanu vähän hiiltä jostain joten sain sitte taas aluks rauhotella siinä. Alotin ottaa pari hyppyy ihan pikkupystylle. Heppa oli sitä mieltä et nyt mennään ja nostikin pään taivaaseen ja paineli menemään.. jätte kiva. Otin viel yhen hypyn jollekki ysikymppiselle ja vaik hyppy oli sinänsä jees niin silti heitteli sitä päätä sen verran paljon et pyysin Saraa kipasee hakee martsarin. Seuraava hypyp onnistuki sit ilman mitään pään heittelyit ku yritin ite vaa rentoutuu, mut päätin silti ottaa sen martsarin. Loput verkkahypy suju tosi jees ja heppa oli melko hyväs vireessä :) Itekki olin aika rennoilla fiiliksillä ja yritinki keskittyy siihen että en ite ala jännittää, sekun on se suurin ongelma yleensä.
Eka este hyvä, tokalle ajattelin et kyttäis mut ei kyttänykkään kaukaa ja ajattelin et hyppää, mutta sitten täysin epäGrandimaisesti viime hetkel kielski :D oli kyl lähel etten tippunu ja nenäki sai vaihteeks kaulast osumaa. Tilanteen nollauksen jälkeen uusi yritys ja päästiin yli. Esteen jälkeen oli pienii hallintaongelmii, ristilaukkaa, mut sain korjattua ennen sarjaa. Sarjalle tuli tosi hyvä askel ja sarja, sekä seuraava neljä askelta, pysty onnistu täysin suunnitelmien mukaan vaikka Grandi vähän jännitti pystyn alla olevaa tukkia. Vitonen ja kutonen kans jees, onnistu väli suunnitelmien mukaan. Seiskalle otin tarkotuksella kii, ajattelin et hyppää läheltä parempaa koska arvasin et vähän kyttää sitä, no tuliki tosi lähelle mut pääs puhtaasti yli kyllä. Väli seuraavalle onneks onnistu kans ja päästiin vikanki yli puhtaasti. Kokonaisuudes olin kyllä oikeesti tyytyväinen rataan. Jos olisin valmistautunu kakkosella olis varmaan hypänny ekalla mut olin päättäny etten ala turhaan rähjää ja varmistelee joka ikisellä esteellä. Mutta tuli monta hyvää hyppyä ja hevonen tuntu olevan aika hyvin avuilla. Oli kyl hyvä petraus tuntsareihi nähden :) pitää tällasel fiiliksel kisailla jatkoski, ite ottaa ihan rennosti ja verkata ajan kans rauhas.

Grandi on niin cute :)
 


Pidin pari päivää tallivapaata mutta keskiviikkona kävin Maden kanssa kävelyllä iltasella ft. Jessica ja joku sen hoitohevosista (niit on niin monta etten mä muista kuka se täl kertaa oli :D) ja hoitelin viel Tiituskan. Torstaina mulla oli taas tunti ja hypättiin ja menin Fanfaril jee... mikäköhän tää Fanfar juttu on :D no en kyllä kamalasti tykänny, sinänsä tunti meni ihan jees mut sen hypyt ei oo niin miellyttävii että kokisin ratsastuksen miellyttäväksi :D ja pari kertaa sai kyl ihan kunnol potkasta ku tuntu ettei reagoi mitenkään, mutta asiaan vaikuttaa varmaan se että oon aika lyhyt sille ja yleensä sil menee aika paljon isommat ihmiset että ehkä se ei oo tottunut saamaan pohkeita satulahuopaan :DD no ei. Ihan kiva se oli kyl alkuveryttelys ja loppuveryttelys, sileel se vois olla tosi kivaki mut hypätes not :D vaikka suloinen ja kiltti onkin. Meil oli Taina sijaisen ja mentiin neljän esteen rataa johon kuului kaksi okseria ja kaksi pystyä, ei mitään erikoista ja mentiin ihan pieniiki, ei kyl haittaa :D Tunnin jälkeen kävin Maden kaa maastossa, mentiin käyntiä ja ravia vaan.

Taas parin päivän vapaan jälkeen tänään olin tallilla, tällä kertaa Deviä hoitelemas, jee :) Tallissa mua odotti mutanen possu joten alkuharjauksiin kului hieman aikaa. Päästin loppujenlopulta kyllä tallista pihalle. Olin ajattellu kävellä aluks maastossa ja mennä sitte maneesiin, mutta heppa oli kyllä sen verran virkeellä tuulel ja otti pomppui jo ihan tallin pihassa että kiersin vaan tallit ja menin siitä jo maneesiin. Käynnis menin aika pitkällä ohjalla vähän tein jtn avoi mut suurimmaks osaks kävelin vaan jotain kolmikaarist tms. Ravis heppa oli tosi virkeenä :D joutu oikeesit pidättelee tosi paljon olis ollu laukkaan lähössä koko ajan. No hyvä et välil näinki päin.. ravailin vähän molempiin suuntiin tein jotain isoja ympyröitä. Sit käynnis vähän samaa kuin aikasemmi ja sit taas ravissa sama jonka jälkeen kävelin aika pitkään. Devi on edelleen siis vammainen jonka takii ei voi rankasti liikuttaa. Kävin vielä ulkona kävelemässä jonkun aikaa jonka jälkeen hoidin hepsun ja kamat. Tuli ihan kauhee kiire ja vihdoin kun yheksältä olin valmis lähin juoksee Heljälle päin ja niinki hyvä munkki kävi et ehin ovelle just ku sitä oltiin sulkemassa. Sain vielä luvan käydä ridailemassa kunhan suljen ovet sitte perässäni. Jos olisin ollu kakski minuuttii myöhemmi siellä olis poni jääny vailla liikutusta.. No ilman satulaa kuitenkin menin kentällä koulua ja pari koulurataa kävin siinä läpi. Made oli vähän ärsyttävä, oli tosi jees edest mut oli taas niin virrakkas et meinas hermol välil mennä, varsinki ku mentiin tallii päin niin välil tuntu et yritti lähtee juoksee kotia kohtia. Poni sai viel pikaset iltahoidot, talli kii ja kävin viel opistolla heittämäs pojille omenat ku siel oli joku yökukkuja ja talli oli vielä auki, jonka jälkeen suuntasin kotiooo. Huomenna olis tarkotus mennä taas tallille, mut viimistää sit keskiviikkona kun on estevalmennus =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti