maanantai 11. kesäkuuta 2012

Torstaina oli oman tunnin esterataharjotuksen vuoro ja menin Grandilla. Grandi oli ollu aikasemmil tunneil samalla viikolla vähän hankala ja kiellelly, jopa tiputtanu ratsastajanki :D Joten sain sitte mennä sillä vaikka yleensä saan jonku "hirviön" tunticuppeihin. No okei, suoraansanottuna hevonen oli aluks hirviö. Yritti ihan kaikkee, yritti viedä, jumittaa,kiemurteli, vastusteli apua yms yms. Perusrata nyt oli aika moista sähläystä, ekalla ja tokalle ja kolmannelle yritti kieltää mut sain rutattuu yli, sen jälkee ei ollu esteiden suhteen ongelmii mut yritti väleis jotain sinkoilla ja lopuks yritti juosta verkka-alueelle siinä onnistumatta. Grandi tais tajuu kuka se pomo on sillä erikseen ratsastettavassa uusinassa oli ku toinen hevonen. Lähti kaikkiin hyppyihin perfect paikoist, totteli pidätteit, piti saman rytmin läpi radan. Sipeki sano radan jälkee et tää oli se mitä se on tottunu näkemään, vau! Jäi ihan hyvä mieli koska Grandi oli kuitenki toisella radalla tosi kiva.
Menin heti perään toisen tunnin, Fogolyllä taas. Poni oli super hieno! Kerran kiels verkas, mut radalla ei kertaakaan ja uusinnassa uskalsin jopa lyhentää teitä. Käytännössä voitettiin sillä oltiin ainoita nollaratalaisia :D Oli innostunu ja ei tarvinu enää kauheesti varmistella :) Nyt se muistutti siitä minkä takia joskus tykkäsin todella paljon.
Hyppäsin vielä Madellaki samana päivänä, oli tosi kiva ja tuli hyvii hyppyi. Keskityin ylläpitämään tarpeeks eteenpäin pyrkiväisen laukan ja heti oli helpompi löytää ponnistuspaikkoja. Saatii okserilleki tosi hyvii hyppyjä vaikka yleensä Made pyrkii niihin aika lähelle ku vähän jännittää.

Lauantaina oli dumissa koulurataharjotukset joissa menin Pilvellä HeA:2 joka on melko kiva ohjelma josta saatiin viimeksi joku 62%. Nyt meni ihan surkeasti. Pilvi oli verkassa ihan löysä mato, liekö kuumuus vaikuttanu jotenki ja oli tosi väsyny ku oli menny aamulla jo tunnitki ja toisen radan, ja ei olis yhtään jaksanu olla avuilla. Jouduin ratsastamaan koko verkan ja tekemään koko ajan jotain niin arvatkaa jaksoko se radalla liikkua ollenkaan.... Ravissa jouduin suoranaisesti potkimaan eteenpäin välillä. Laukka oli ihan jees ja siitä tuliki 7 ja käynti kans mut ravi oli sellast 5-6 mitä ei yleensä tuu.. Ärsyttää ! prosenttei saatiin 57,8 että ihan ookoo omaan fiiliksen nähden.. No ainakaan hevonen ei riehunu taaskaan mikä oli yhessä vaiheessa ongelmana. Saatin ihan ok alakommentit,  pisteet oli kyl pelkkää 6 ku yleensä se on 7 mutta siinä luki että tarkka ratsastus mutta ravi saisi olla eteenpäin pyrkivää. Luki myös että ratsussa on lahjakkuutta ja radassa lupaavia pätkiä mutta tänään elastisuutta ei ravissa löytynyt.. no eihän?

Sunnuntain ridailin Madel, olin unohtanu ridakamat himaan joten menin ilman satulaa. Oli tosi kiva ! Menin laukka käynti siirtymisii kolmikaarisel ja ne onnistu aika hyvin. Kävin vielä maastossa kävelemässä. Maanantaina mun piti ratsastaa, mutta kun Elina menee tiistaina kisoihin niin se halus mennä. Olin vaan kattomassa ja Elina meni hyvin:)

Torstaina mennään Madella estevalmennukseen ja ens viikon tiistaina estekisoihin :) Jee !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti