torstai 7. kesäkuuta 2012

Kuten aikasemmassa postauksessa jo kirjoitin, ratsastelin tiistaina toistamiseen Jassun ponilla Halloweenilla aka Weenyllä. Tällä kertaa oli jo hieman mukavamapi mutta juu ei tosiaan oo ihan mun tyylinen poni :) Käynnissä tein jotain avoja/sulkuja tai oikeastaan lähinnä yritin, Jassu kerto että ponille ei niitä varsinaisesti oli koskaan opetettu mutta totteli kuitenkin ihan hyvin sillon kun ite käytin apuja oikein. Ravissa taisin vaan jotain palloilla, keventelin vaan. Laukka oli ihmeellistä neliöö joten Jassu käski mun suosiolla mennä keveyssä istunnassa ja laukata vaan täysiä (tai no täysiä ja täysiä lue: potki ponia eteen). Toiseen suuntaan laukka oli jo vähän parempi mutta työstämään en missään vaiheessa päässyt kun Jasmin halusi jo ratsunsa selkään. Jasmin ratsasti vallanmainiosti lopussa vaikka poni oli vihainen ja näin ekaa kertaa ikinä et poni laukkaa hyvin :)

kiva käsi


taisin asettaa ulospäin tai sit näytän muuten vaa vammaselt

luulin et meijän meno näytti tältä..

... mut todellisuudessa se tais näyttää tältä XD

Menin myös Madella joka oli ihan hirvee, juoksi vaa alta ja vammaili ja aah meni niin hermo joten lopulta en enää jaksanu ja laukkasin vaa ja sit lopetin. Aina ei voi onnistua :D

Keskiviikkona Made oli paaaljon paljon kivempi. Menin paljon siirtymisii, ravista käyntiin ja sit pysähdyksiin. Keskityttiin siihen paikalleen seisomiseen. Tein myös muutamia peruutukisa, ja poni ei kertaakaan yrittäny purra kuolainta :) Ravissa tein myös joitakin keskiraveja. Laukkaa en menny kauheesti kun olin jo aika kauan mennyt, mutta siinäkin makkara oli ihan kiva.
Menin myös tunnille, hyppäsin Fogolyllä. Fogoly on ollut melkoisen hankala ja Sipe pyysi jos menisin sillä "koulutus"mielessä. Tunnin aiheena oli siis tunticuppi eli sellainen esterataharjotus, eka perusrata ja sit uusinta. Poni oli aika hirviö verkassa, kiels pari kertaa vaik tuli ihan hyvään paikkaan, toisaalta verkkaesteinä oli erikoisesteitä, ritilikkö portti ja lehmälaine. Radan meni ihan hyvin. Kerran tökkäs lehmälle, mutta kaikki muut ilman ongelmia vaikka pari kertaa piti raipalla varmistaa.Aika paljon tuli läheltähyppyjä koska oli selvästi tosi epävarma, mutta Fogoly on sen verran ketterä että se pääsee helposti pudottamatta. Koska kaikki olivat surkeita saatiin tulla viel uusinta vaikka oltiinki saatu 4vp. Tällä kertaa ei tullut yhtään kieltoa, poni oli innoissaan ja tuli hyviä hyppyjä :) Jäi ihan hyvä fiilis. Menin vielä koulutunticuppiin sihteeriksi jonka jälkeen hoitelin Pilven. Päätin oikein panostaa ja jäädä hoitaa Tiitunki vikan tunnin jälkeen.

Tänään torstaina ratsastin kolme heppaa ja olin vaihteeksi iltakymmeneen tallilla, mutta kirjotan siitä huomenna heti kun jaksan lisää kuvia koneelle :)

sain kuitenki tällasen haasteen jonka ajattelin samantien tehdä :


1. Elämäsi tärkein hevonen?

- Matilda siitä ei pääse yli eikä ympäri :) Pilvestä tykkään myös todella paljon
2. Elämäsi tärkein saavutus?

-hmm, vaikee kysymys. En nyt tiiä tarkottaako tää ihan tätä mutta se oli aika hieno juttu että Matilda on ollu mun lemppari ratsastuskoulussa ihan pikkutytöstä lähtien, aina unelmoin että saisin sen omaksi ja nyt se on melkein kuin oma heppa :) en kuitenkaan ite oo tätä saavuttanu niin ei taida vastata ihan kysymykseen. No sanotaanko että junnupronssi Esrassa 2010 oli ihan hienoa ja se että oon aina päässy tuntsareissa finaaliin yms muut kisamenestykset.

3. Mihin tähtäät ratsastaessa/missä ovat tavoitteesi?

- no mullahan oli tollanen motivaation laskukausi yhessä vaiheessa, mutta tavotteena on nyt saada se sama into takas, yrittää oikeesti laitttaa kisoissakin se kaikki taito peliin ja saada lisää sijotuksia ja parantaa tuloksia. Tuntsareillahan en nyt voi enään ainakaan vaativampia luokkia enään mennä sillä resursseja ei ole, mutta tavote on saada oma asenne paremmaks ja kehittää itteensä että saadaan Pilven kanssa sijotuksia Helpossa  A:ssa. Grandin kaa on tavotteena saada se tasasemmaks ja kuuliaisemmaks, välillähän se on tosi hyvin kuulolla mutta sen olessa "villi" se heittelee päätään ja ponnistuspaikkoja on tosi vaikee löytää kun se rynnistää. Joku päivä toivon että mulla on oma hevonen jonka kanssa kisaan joko koulua tai esteitä, täytyy kattoa. Periaatteessa tykkäisin ehkä kisata koulua enemmän, sillä jännitän joskus hypätessä mutta jotenkin nautin estekisoissa enemmän ja estekisoja kattoessa tulee fiilis että haluaisin radalle. Mutta se on mahdotonta sanoa, sen näkee sitten tulevaisuudessa.

4. Mitä luultavasti harrastaisit, jos et ratsastusta?

- Uimahyppyy harrastaisin varmaan vieläkin jos en olis saanu niin pahoi allergisii reaktioit kloorivedestä.Tai sit futista mahdollisesti jos polvi kestäis. En usko että harrastaisin muuta, oon kokeillu moneja lajeja mut mihinkään en oo osannu sitoutuu.


5. Oletko suunnitellut ammattia hevosista itsellesi?

- En oo suunnittelu, sivutoimisesti vois kyllä jotain ehkä.


6. Kuinka tärkeänä pidät hevosia elämässäsi? Voisitko olla ilman niitä?

- Musta tuntuu et ne on aika paljon tärkeämmässä asemassa kun annan joillekin olettaa :) En pystyis olee ilman niitä ja oon tosi kiintyny mulle läheisiin heppoihin, välil ihmiset sanookin mulle cmon ne on vaan hevosia, mutta kaikki ei vaan ymmärrä. En oo ikinä sitoutunu varmaan niin paljon mihinkää kun hevosiin enkä varmaan missään muussa hoida velvollisuuksiani yhtä tarkasti :D Tottakai aina välillä tulee tunne et "v*tun kaakit", mutta kaikessa on aina hyvät ja huonot puolet :)

7. Kuinka lähipiirisi suhtaantuu harrastukseesi? Kannustetaanko sinua?

-No jos lähipiiri tarkottaa perhettä niin hyvinhän ne suhtautuu, mun vanhemmat ratsastaa itsekkin monta kertaa viikossa ja isä esim haluu aina tulla kattomaan mun kisat. Jos voitan tai sijotun isä maksaa mulle myös rahallisen palkkion :D Isä myöskin sponsoroi harrastuksen, vaikka yritän tietty itekki osallistuu maksuihin parhaani mukaan.

8. Jos sinun olisi pakko, niin mistä luopuisit elämästäsi?

- Voisin luopuu kaikesta juhlimisesta, musta tuntuu et oon ollu ihan rappiolla tässä muutaman kuukauden, on niin ihana fiilis kun on taas innostunu hepoist enemmä ja on kivaa käydä päivittäin tallilla :) elämä takas raitellaan.


9. Millainen olisi vuotesi ilman hevosia?

- En haluu ajatella, se tietäis katastrofia. Olisin joko koko ajan hunnigolla tai sit koton nukkumassa/syömässä.

10. Kadutko koskaan tekemisiä asioita hevosten kanssa?

- Valitin ja itkin joskus päivittäin kuinka ärsyttävä Devi on hoitaessa enkä tajunnu kuinka paljon tykkään siitä, nyt taas itken päivittäin kun en hoida sitä :( Ylipäänsä etten oo aina osannu arvostaa jokasta hetkee. Kadun myöskin sitä etten aikaanaan yhtenä tiettynä päivänä jääny hoitamaan Pösöö vaikka olin lupautunu ja seuraavana päivänä se sai  niin pahan ähkyn että jouduttiin lopettamaan.

2 kommenttia:

  1. Pöh sulla on vaan huono maku, W on just kiva ratsastaa! Oon mä sillä jotain avojen ja sulkujen tapasta räpellystä tehnyt mutta ei sillä kyllä niistä sen enempää ideaa oo kun mullakaan (eli todella vähän :D).

    VastaaPoista
  2. oon vaa tottunu enemmän ulko-ohjal ratsastettavii, Weeny ei oo eka jonka kaa kohtaan ton saman ongelma, aika useet yksityiset joil oon menny paitsi Devi ja Gringo on sisäohjalle ridattui:)

    VastaaPoista