sunnuntai 4. joulukuuta 2011

heppailua ja vielä enemmän heppailua

sorryy en oo viikkoon kirjottanu kun ei tosin omaa konetta ole täl hetkel ku se on korjaamos kun rakas ystäväni rikkoi sen näytön :D ja isä ei tykkää et käyn sen työkoneil mut nyt se anto poikkeusluvan.

Tiistaina menin tallille joskus kahen aikaa muistaakseni? Taisin käydä Gringoo taluttamas. Harjasin molemmat poikaset myös ja pesin kamoi ja kaikki perusjutut. Elina meni Madel koska lähti viikoks lontoosee niin ei pääse ratsastaa sillä ja menee ens viikon lauantaina kisoihin. Olin kattomassa ja meni hyvin. Hoidettii Made yhdes. Hoidin vielä Pilvin sen jälkee ku oli tullu tunneilta harjasin ja kamat yms siistin. Oon nyt lupautunu hoitamaan Pilviä pari kertaa viikossa tuntien jälkeen ainakin toistaiseksi :P ihanku ei olis heppoja jo tarpeeks, no ei Pilvi on nii sööt niin sitä on ilo hoitaa :)

Keskiviikkona menin taas kahelta tallille. Oli ihan hirvee sää ja mun oli tarkotus kävellä Devillä niin päätin mennä maneesiin. Kävelin maneesis 40min jonka jälkee kyllästyin ku läski ei jaksanu kävellä ja päätin kurkistaa josko sade olis tauonnu jo. Onnekseni oli joten menin viel n.25min ajaks ulos kävelee. Oli sielki laiska mut parempi ku maneesis. Huomaa et hulluDevi alkaa poistuu ku sitä on alettu liikuttaa lähes normaalisti. Ku päästiin talliin harjasin molemmat lihikset (siis Dödön ja Gringon) ja hoidin jälleen kerran kamoja tunnollisesti. Pesen molempien heppojen kanget joka käytön jälkee ja nivelet ihan vähintään 2krt viikos mut aina jos ehin niin joka käytön jälkee. Addiktio ? Pinteleitä on myös aina joku miljoona jota täytyy kääriä :D Devil ja Gringol on molemmil tallilämppärit eli siin tulee jo 8kpl plus mitä Sippo käyttää ratsastaessaan eli joku 8kpl, ja tosi usein käärin myös Villin pinteleitä ku en kestä kattoo niiden lojuvan meijän laatikon päällä (ei pitäis olla mun tehtävä mut ihmiset ei tajua...) eli siis parhaimillaan yli 20kpl pinteleitä käärittävänä :D ja molemmat hepat pitää viel rullatta sit illal. Näin jo yks yö painajaisii et käärin pinteleitä.
Mut siis eteenpäin, seuraavaks suuntasin heljälle ja harjasin Maatuskelin ja heitin loimen ja suitset. Lähettii maastoo ja menin vaa ravii ja käyntii ku oli ihan sairaan pimeet. Oli aika eeppistä ku metsässä en nähny edes polkuu :P onneks poni tunnistaa tien kotiin :D Maden hoitelujen jälkee sain hetken hengähdystauon kunnes Tiitu ja Pilvi tuli molemmat tunneilt samaa aikaa. Heitin molemmille loimet ku oli hikisii ja pyyhin sil välin suitset harjasin huovat yms ja pesin suojat ja jotain en muista. Kun ponit oli kuivunu niin harjasin molemmat ja lääpin. sit pääsin vihdoin kotii jeee !

Torstaina ei tarvii sanoo et tallilla taas ? Meillä oli tunti ja menin taas Pilvil kangilla. Oli taas toosi toosi jees ! super poni. Nyt uskals ottaa vähän rohkeemmin tuntumaa ku laitoin kankiketjun alle pehmusteen niin ei ottanu niin nokkiinsa nopeist pidätteist. Tehtii aluks ympyröil taivutuksii ulos ja takas sisää ja siin ympyräl piti koko ajan itsenäisesti muutella tahtii ja vauhtii ja vähän "häiritä" hevosen rytmii, että alkais ottaa takajalat alle. Pilvi toimi hyvin ofc, Sipe kyl otti vähä silmätikuks ja katto etten vaa hiihtele siellä vaan teen muutoksia välillä :D En muista mitä välis tehtiin mut sit tehtiin ainaki pohkeenväistöjä niin käynnis ku ravis, H:sta G:h eli kulman jälkeisest pistees keskihalkasijan vikaan pisteeseen. Pilvi oli tosi tasanen ja joka kerta onnistu. Väistöist alkaa tulla meijä bravuuri :) vaik raviväistöt kyl on aina menny aika hyvin mut käynti on hankalempaa ku siin se alkaa samaan jotain kriisejä.. mut nyt oli käynniski rauhallinen ja tasanen ja pysy vakaana :) laukas mentiin vastalaukkaa eli siis mentiin vaa uraa pitkin vastalaukkaa monta kierrosta ja joka päätyy pääty-ympyrät. Pilvi ei rikkonu kertaakaa, olin niin tyytyväinen, se on nii herkkä rikkomaan ! Oli tosi rauhallinen, kanto ittensä hyvin ja oli takajaloilla. Saamarin Memmun piti tulla kuvaamaan mut ei tullu ! Pilvi jatko mun tunnin jälkee viel toiselle tunnille jonka ajan odottelin ja kun hepsu tuli sisään niin hoitelin sen.

Perjantai olin niin poikki ja hyvä ku jaksoin raahautuu tallille puol viideks :D Menin Maden kaa talutuslenkille ja juostiin muutama pätkä ku heppatiet oli sopivan kovii tai ei kovii mut ei upottanu yhtää niin oli helppo juosta. Hoidin ponin ja menin hoitaa Devin ja Gringon. Harjasin hyvin molemmat ja käärin taas pinteleit <3 Pyyhin nivelet ja pesin kanget. Putsailin vähä satulaa. Sit pääsinki jo kotii jee !

Lauantai älkää ajatelko et oon hullu teen tälläsii extempore juttui harvoin. Päätin etten jaksa Ypäjäreissun jälkee kuitenkaa liikuttaa Madee joten laitoin herätyskellon soimaan kello 4 :D lähin puistolast puksuu junal kello 5.00 ja sielt kävelin Dumiin joku 3km. Tallil olin 5.40 :D::D Opisto ei ollu viel auki joten menin suoraa heljälle ja harjasin ponin ja heitin loimet ja suitset ja menin maneesii. Oltiin yllättäen yksin maneesin herroja... Annoin ponin kävellä mun peräs parikierrost jonka jälkee kiinnittin liinan ja juoksutin liinas muutaman minuutin. Sit otin liinan irti ja annoin ponin juosta irtoni, voi kuulkaas poni juoksi niin kovaa ku kintuistaan pääsi. Välil jäi lagaa maneesin vastakkaiseen päähän mutku aloin kävelee kohti lähti taas täysiii juoksee. Sit ku kyllästy niin tein vaa sellasii et kävelen ja poni kävelee mun peräs ja ravis ja laukas samaa. Poni seuras mua ku koira :) söpö ! Kävelytin viel ja sit menin talliin. Pyyhin viel suitset ja sit menin opistolle. Harjasin Gringoo superhyvin ja suihkin showshinee. Laitoin kaikki kisakamat valmiiks yms. Sit jäinki odottelee et muut tulis jo ja taisin siin odotelles käärii pinteleit.. heh. Vihdoin muut tuli ja kuljetussuojat jalkaa kamat ja heppa autoo ja päästiin matkaan! Suunnattiin siis ypäjälle jossa Sipe ja Gringo starttas Ypäjän hallisarjan finaalis. Finaaliin oli päässy siis kolme parast edellisten osakilpailujen perusteel. Ypäjällä oltiin joskus 10 ja vietiin heppa karsinaan ja tuotiin kamat sinne. Sit Niina alko laittaa Geetä kuntoo ja mä jotain auttelin siinä. Sipe pääs verkkaa ja kattelin siinä, maneesi oli tehty tosi kivaks oli kaikkee koristeluu yms :)  Sipe starttas ekana. Meni siis oma tekemänsä Kürin jonka voi kattoo youtubesta. Toi on siis HIHSist ja tos Gringo ei ollu ihan parhaimmillaan mut siis sama ohjelma ja musiikki kuitenki.

Rata meni siis tosi hyvin Gringo oli niiiin rauhallinen ja rento !! Sipeki oli huipputyytyväinen. Sit ooteltii et prossat tulee ja sielt tuliki vaa jotain 64,8% ja oltiin aika yllättyneitä et niin vähän. Katottii seuraavan rataa ja ajateltii et toi meni kyl tosi hyvin et tost tulee kyl paremmat. Mut ei tullu, jäi vaan niukasti alle mut kuitenki alle sai 64,6%. Sit viimesenä oli varsinaiset sokerit pohjalla eli henkilö joka on voittanu IHAN kaiken tänävuonna, Sipen jäädes lähes aina kakkoseks... :D No odotus oli että tällä kertaa tulis taas voitto. Mut sit tuliki kuulutus et kyseinen henkilö sai 64,7% !! jäi niin tiukasta mut niin hienoo ! Selvästi tuomarit oli koko luokan ajan päättäny olla vaa tiukas linjas koska kaikki rada oli tosi hyviä, parempia kun yleensä ja yleensä noi vetää sitä vähintää 66%.. Mut siis Sipe ja Gringo voittiii jeee !!! kaikki oli niin happy :)! Palkinnoks tuli sänky joka sit matkustiki Gringon seurassa trailerissa takaisin tuomarinkylään :D:D.. Tallilla hoidettii viel heppa ja pääsin vihdoin kotii.

Sunnuntaina lähettii kisoihin eli menin tallille vaik yleensä su on vapis. Olin taas myöhäs ja lähettii vähä kiirees, mut kisapaikal meil oliki  ihan hyvin aikaa. Oltii oltu samas paikas aikasemmi  ja paikat oli tutut. Poni oli verkas skitso, huomaa hyvän läpiratsastuksen täl viikol kröhöm... No radal oli ihan jees, eka ja toka este hyvin, kolmannel lähti ihme paikast ja jäin vähän suuhun kii joten alko sit jarraa neloselle ja ehtiki lähes pysähtyy ja mun idea oli vaa kenkästä rangaistukseks kielloks mut makkara päättiki hypätä :D:D meinasin kuolla nauruu, räsäytti sen koko 60cm esteen siihen maahan XD ja mun jalustinkumi katkes TAAS ! vaihteeks puol rataa ilma jalustimii :D kolmannet kisat täs syksyl heh... no sit oli sarja ei osunu askeleet niin tuli kaks askelt. Sit oli laineokseri meni hyvin varmisitin kyl ennen mut ei kytänny. Sit viel seiska okseri ja kasi pysyt molemmat ihan hyvii vissiin. Olin ihan tyytyväinen vaik oli hassuu olla sijottumatta pikkuluokas :D mut ihan hyvä ei aina voi voittaa. Takas dumii ja ponin pois hoito. sit kotiin !

huoh joudun mennä huomennaki tallille vaik normisti vapis... Elina on lontoos joten Maden liikutus, Sipe on top dressage jutus joten poikien liikutus ja sit viel Ellaki pyys hoitaa pilvin huomenna ::D tiistain tallille perus, keskiviikkon valmennus,torstain tunti, perjantain kans taltsul, lauantaina kisat.. eli seuraava kerran ilman hevosii tasan 1viikon päästä :D nään jo painajaisii pinteleistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti