perjantai 7. lokakuuta 2011

kisoja ja muita

Tässä on taas päivittely jäänyt vähemmälle, on ollu koeviikko ja muita kiireitä pahoittelen.
Oon nyt käyny ihan normisti hoitaa poikii ja ridaa Madee melkee joka päivä mut siit en kummemmin jaksa kertoo. Viime viikon ke oli estevalkku Grandilla, oli vähän vahvalla tuulella mutta hyppäs ihan hyvi. Torstaina oli tunti Pilvillä, oli ihan super ihana ! Vaikka se on aina ihan kiva mut nyt ei oo ollu vähään aikaa super kiva, kun sillon keväällä oli aina ihan super, alkaa rutiini kenties vähän palautua nyt vihdoin.. Mentiin ainaki vastalaukkavoltteja ja muita vastalaukka kaarteita, ravissa jotain peruspohkeenväistöi ja avoja, sekä lopuks eka ravi-seis-peruutus-ravi siirtymisii ja sit laukka-seis-peruutus-laukka. Toi vika tehtävä nous aluks vähän pilvin päähän ja alko jotan peruskeulii mutku otti ite ihan chillisti niin kyllä se siitä sitten rauhottui.

Lauantain 1.10 oli kisat Dumissa, menin Madel 60-70,80 ja Grandilla metrin. Made oli jotenki kummallinen jo siin 60-70, se on kyl aina dumin kisois iha outo. No yritti kieltää jokaselle mut kylmä sain sen raipan kautta yli kaikista.. uusinnassa alko toimii jo normaalisti. Muute oli puhas mut sit uusinnan vika putos ;/ oltais oltu viidensii ilman pudotusta, mut nyt oltii ekoi nollien jälkeisii. No pitää kyl olla tyytyväinen jos vertaa siihe 80cm. Siis Made tuntu olevan hyvin imussa, hyppäs ekan tosi hyvin ja lähesty kakkosta innokkaasti. Sit se ihan yhtäkkiä veti liinat kii siis oli niin lähellä etten tippunu! sit yritän tulla uudestaa ja se alkaa taas sen jumittamisen vaik autan raipallaki... et kiva. Hyppäsin sit vaan ekan estee uudestaa ettei lopeteta ainakaa kieltoo ja no kyl se sen taas hyvin hyppäsi. Ihme patukka. Siin oli sit 90cm aikaa odottaa kunnos oli mun ja Grandin vuoro. Oli ihanaa verkata ku verkkamaneesissa oli kaksi mun lisäksi, ekojen luokkien aikana se oli ihan kaaosta... Grandi oli jo verkas ihan super tasanen! ei pelänny mitään, ei heitelly päätä, ei tullu yhtäkää huonoa verkkahyppyä. Hyvin fiiliksin lähin radalle ja Grandi oli sielki ihan loisto, ei pelänny edes katsomoa ! Yks putos uusinnas, mutta ei kyl haittaa hyppäs muute hyviä isoja hyppyjä, välillä en meinannu päästä edes mukaa niihin :D Toi hackamore on kyl niin hyvä sille, se on niiiiin paljon tasasempi !

Täl viikol oon ollu tallil iha normisti, Madel oon ehtiny menee vaa ke, olin maastos ilman satulaa ja pony oli aika innokas :) Tänää olis tarkotus tuuppailla, voi olla aika ihanaa tän viikon tuuppaustauon jälkee paitsi jos Raisa on menny sillä en tiiä. No voisin kai kertoo eilisestä tunnista, menin Fogolyllä ja hypättiin. Oli suoraan sanottuna aika kauhee. Ei se kieltäny ku kaks kertaa ja neki oli sellasii et yritettii olla sille vaan kiltti, sillä aluks ei kieltäny laineelle ollenkaa koska varmistin raipalla. Sit sipe pyys et tuu ettet varmista,annetaan sille vaihtoehto. No poni tulee vauhdikkaasti ja sit ihan yhtäkkii vetää liinat ihan täysii kii. Ei voi hypätä sellast 60cm lainetta.. Joo en kyllä tippunu, mutta lensin aika kovas vauhdis sen kaulalle ja mun kaula osu ihan täysii sen kaulaa, siin vaihees meinasin oikeesti alkaa itkee, sattu ihan hel*etisti.. No sit en kyl antanu ponille enään "vaihtoehtoa" ja hyppäs loputki esteet. Sit tultiin rata, no ei tullu yhtään kieltoa, mutta varmistelin taas tyyliin joka esteella ku meinas kaikille tökätä ku mukana oli tosiaan se laine, sit okseri ja portti jne.. Loppu tunnista Sipe sit halus et tuun vielä kerran ja nyt en käytä raippaa katotaanko onks se poni oppinu mitään. En oli yhtää jaksanu ja kaula ja niska ihan sairaan kipeitä mutta joo lähdin yrittämään. TAAS se kiels sille laineelle kerran !! hypänny sen jo 5krt saman tunnin aikana, eikä sitä edes nostettu yhtään. No sit en kyllä antanu sille yhtään armoa vaan ratsastin joka esteelle jalalla ja kylhä se sit ne hyppäs. Ei hitto et voi olla ärsyttävä poni.. Ei niinku noiden kieltojen takii tai no joo niiden takii, mut eihän se siis nyt kieltäny ku kaks kertaa joka on Fogolylt aika vähän. Mut siis se et pitää oikeesti jokasest 60cm esteest auttaa se yli vaik se pääsis 110 esteen paikaltaa, sen verra ketterä se on. Sit se et se vaa vie ihan täysii ja yrittää oikoo, ei taivu mihinkää suuntaan ja muutenki yrittää alta pois, on ihan sairaan ärsyttäväää.. En tajuu miten oon joskus halunnu hyppää aina sillä, onneks valitsin Grandin sen tilalle. Sama ku halusin tosi paljon mennä kouluu sillä, onneks ONNEKS ihana Ninni sillon "anasti" Fogolyn multa, Ninni oon niiin kiitollinen sulle, ilman sua en varmaa olis ikinä menny Pilvillä kisoihin :D ja haaveilisin edellee jostai Fogolyst. Kyl sil oli ihan kiva ravi istuu mut sen laukka on tosi ärsyttävä, se koko aja yrittää lähtee pois kuolaintuntumalt, vastustaa sisäpohjetta ihan sairaasti ja kaikkee. Oikeesti sen tunnin jälkee tuli sellanen fiilis et onneks mul on Grandi ja Pilvi, et mitä olisin oikee menettäny jos olisin vaa tol F:l jatkanu.. No on Fogolyki ollu ihan kiva välillä, mut ei se todellakaa oo enään samanlane lemppari mitä joskus oli.

Tein edellä mainituista tunnelmista videon mun kultsiponeista Grandista, Pilvistä ja kans Madesta yhteisen videon. En saa tota näkyy tos video jutussa  en tiiä tän onglemaa taas mutta tuossa alhaalla linkki. Laitan muuten kisakuvii ja muit myöhemmi esille ku oon nyt mun isän koneella. Mut lähden täst tallille heippa!
Video mun murusista <3

/Minea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti