maanantai 1. joulukuuta 2014

Estekisat 29.11

Oma seurani HeWi järjesti viime lauantaina seuraestekarkelot, joissa kilpailtiin samalla mäen seurojen estemestaruuksista. Itse osallistuin Pilvellä luokkaan 90cm.

Kävelin radan ensimmäisen kerran jo ennen ekan luokan alkua yhdessä Saran kanssa, joka pääsi ensimmäisenä kokeilemaan Santtua kilpailuissa jälkeeni. Auttelin myös veryttelyssä, mikä sujui heidän osaltaan todella hienosti. Harmittavasti Santtu kuitenkin jännittyi niin paljon radalla, mikä johti kahteen kieltäytymiseen.

Pilvellä meni myös Ella 80cm, heillä aivan loistava rata sairaan nopealla ajalla, mutta yksi saamarin puomi tuli alas. Olisivat voittaneet ilman pudotusta, mutta sijoittuivat silti sijalle 10. Kävelin vielä vielä ennen 90cm alkua radan uudestaan estevalkkuni kanssa, joka ohjeisti ja neuvoi radan kulkua, sekä kiinnitti huomion kohtiin missä on tullut paljon virheitä. Tässä välissä Laura olikin ehtinyt tulla Pilven kanssa maneesille ja kiidin äkkiä kohti veryttelyä.

Otin todella rennon veryttelyn alle (jälleen kerran). Menin aika paljon käyntiä, ravissa reippaasti vähän pyöreäksi ratsasastaen ja laukassa sama homma kevyessä istunnassa. Pilvi tuntui todella hyvältä - oli reipas, vireä ja vastasi hyvin apuihin. Otin yhden hypyn noin 70-80cm esteelle, Pilvi oikein imi sille ja hyppäsi hienon hypyn. Päätin jättää veryttelyn siihen, turhaan ottaa hyppyjä alle kun on mennyt jo yhden radan eikä hevonen ole mikään uusi tuttavuuskaan.. Kävelin hetken ja otin vielä kierroksen ravia ja pari kierrosta laukkaa ennen vanhaan maneesiin lähtöä.


                                                              puhelinlaadulla taas mennään..

Eka este meni hyvin. Tokalle ajatukseni oli ollut ratsastaa pitkä tie, noh Pilvillä oli jäänyt päälle uusintamoodi ja hän päättikin itse oikasta esteelle tiukan kurvin ja tultiin kyllä aika pohjaan, onneksi hevonen kiipesi yli. Seuraava väli olisi ollut reipas kuusi askelta, mutta huonon hypyn takia otin suosiolla yhden askeleen lisää ja osoittautui ihan hyväksi ratkaisuksi. Loppu perusrata hyvin ja uusintaan! Uusinnan ekalle tuli taas aika lyhyt tie, mutta puhtaasti yli ja seuraavasta kanssa. Seuraavat kaksi pystyä pelasin hiukan varman päälle ja otin hieman pidemmät tiet, sillä Pilvi pudottaa vinohypyt harmittavan helposti. Sarjalle tuli aivan kaamea lähestyminen, täysin sama virhe mikä kävi edellisen ratsastajan kanssa. Tällä kertaa onnistuttiin kuitenkin kiipeämään puhtaasti yli ja sitten vielä viimeinen okseri, tidii puhdas rata! Olin tosi tyytyväinen, olin niin jännittänyt mitä tästä tulee kun mennään pitkästä aikaa 90cm, mutta onneksi mentiin! Nappasimme luokasta sijankin, ollessamme sijalla 3.Hetken ikuisti ihana-Ilona
Myöhemmin sain tietää, että sain pronssia HeWin estemestaruudessa! Vielä kun laskettiin yhteistulokseen edellisen viikon koulukisa jonka voitimme, saavutimme kokonaiskilpailun voiton. Olin niin iloinen tuosta. Tuntsareiden jälkeen olin niin pettynyt kun ei mitaleja tullut niin nyt ainakin tuli :D Maailman paras Pilvi, piristi kyllä viikonloppua kummasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti