tiistai 18. joulukuuta 2012

long time no see

Pahoittelut taas tästä päivitystauosta.. Jotenkin ei oo yhtään inspannu kirjoitella, eikä muutenkaan kauheesti heppailla. Oon lisäks ollu jonkun verran tässä kipeenä ja on ollut muita asioita tosi paljon hoidettavana, joten tallikäynnit on kutistunu siihen 1-2krt viikossa, jos sitäkään..

Vähän mietinnän paikkaa on tässä mitä tekisin jatkon suhteen. Tiiän että isäni ei varmasti koko loppuelämääni tule harrastustani maksamaan, joten ellen saa piakkoin omia tulonlähteitä lisää niin en tiedä jatkuuko se ratsastaminen. Vielä ei ole siis asian suhteen hätää, mutta pikkuhiljaa alkaa jo omatuntoaki kolkuttamaan kun hinnat vaan nousee jatkuvasti ja pitäisi saada tehdä kaikkea.. luovuin nyt siitä Tainan estevalmennuksesta kokonaan, harmittaa ihan kamalasti sillä Taina on ollu kaikista parhain estemaikka mitä meillä on ikinä ollu, oon kehittyny hänen opissa ihan kauheesti ja aina ollu muutenkin tukena heppajutuissa. Ajattelin kuitenki että voisin satunnaisesti ostaa esimerkiksi muilta ryhmäläistä tunteja josseivat ite pääse niin pääsis edes joskus.. harmittaa kyllä tosi paljon, mutta pakko jostain on tinkiä :/ Muutenkin meininki ei oo ollu samanlaista mitä joskus aikoinaan, jäsenet on vaihtunu tms. ei oo sitä samaa meijän omaa kivaa porukkaa joilla oli aina samat hepat ja pystyttii työskentelee täysillä.

Ratsastuskaa ei oo oikeestaan napannu, lähes joka viikon torstaita oon odottanu kauhulla et "ei pitää mennä tunnille". Pilvellä oon edelleen menny ja kyllä se lähes aina on tosi kiva, tunnin jälkeen oon tyytyväinen ja kaikkea, mutta taas ens viikolla on se sama kynnys, ratsastamaan.. sama juttu Maden kanssa. Viime aikoina oon vaan lähinnä käyny maastoilemassa sillä tai mennyt jotain mummokoulua. Mihin katos se into käydä joka päivä ratsastamassa ja tehdä sen kanssa kaikkea, millasta se oli sillon kun se yksäriksi tuli? haikeilla mielin muistelen noita aikoija ja tulee kyl itelleniki huono fiilis. Onneksi Elina on ollut tosi paljon apuna ja innokkaasti pitäny ponin kunnon pystyssä ja kisaillutkin ja kaikkea, toivottavasti ryhdistäydyn nyt itekkin, taitaa olla jo 2kk kulunu siitä kun viimeeksi hyppäsin edes yhden yhtä estettä ponin kanssa.

En myöskään tiedä mitä teen ton kisaamisen suhteen. Tottakai aina tulee niitä huonoja kausia, mutta musta tuntuu et koko tää vuosi on menny suoraan sanottuna päin persettä. Maden kanssa nyt on mennyt ihan perus jees, mutta hirveesti ei kyllä olla edes kisailtu. Grandikin on ollut kotikisoissa aika jees joka kerta, ei oo tainnu kertaakaa mennä ihan pilalle mutta tän vuoden ulkopuoliset oli sit jotain niin kamalaa.. Pilvi taas oli ulkopuolisissa ihan super hyvä, mutta yksissäkään kotikisoissa en ollut vähääkään tyytyväinen... Vaikka sijotuttiikin yhdissä kisoissa, sekin rata oli ihan kamala. Ei yhtään lannista tollanen alamäki, kun edellisenä vuonna oli taas niin päin että oli yhet kisat jossa EI sijotuttu... Henkilökohtasesti musta tuntuu et siirryin liian nopeesti menee pelkästään Helppoa A:ta, mutta resurssei ei oo mennä sitä Btä koska nykyään muutkin ihmiset haluaa mennä kyseisellä hevosella kisoihin, ymmärrettävästi mun täytyy antaa mahdollisuus sillä itsehän melkein 2v kisasin sillä yksinään.. Tunneilla asiat on kyllä hallinassa, mutta ite oon niin huonohermoinen kisoissa ja niin huono asenteinen aika-ajoin joten pitäis varmaa mennä tunnilla ihan sairaaaan hyvin että uskaltaisin hyvillä mielelillä mennä kisoihin. En tiiä mitä ratsastuksenopettajani on tästä mieltä, mutta pitäisi varmaan yrittää itekkin selittää tää tilanne, että oikeesti en halua mennä sitä A:ta enään, ennen kun olen mennyt pitkästä aikaa sen yhen Been joka menisi hyvin ja saisin itseluottamuksen takasin. Koska oikeesti, meijän radat on nykysin niin paljon huonompia kun aikasemmin, meen jotenki ihan sekasin aina kisoissa. Ainoostaan Hyvinkään ja Messilän kisoissa onnistuin kokoomaan itteni ja siellä ratsastinkin hyvät radat. Mutta ne oliki sit sitä Helppoo Beetä, että juu...

Ainoa iloinen asia tässä heppailussa on ollut Devin ja Gringon hoitaminen. Kerran viikossa niiden puunaaminen on ainoa jota mua tällä hetkellä hevosissa kiinnostaa. Myönnän, että en enää jaksais sitä rataa mitä joskus että joka päivä yksin niitä hoidin mutta tälleen kerta-pari viikossa on täysin oivallista. Viime viikollakin väsytti ja oli kipeä olo, olis ollu ratsastustunti ja poikien hoitaminen, niin suosiolla peruin tuntini mutta hoidin pojat. Eikä harmittanu sitten yhtään.

Uskon että tää motivaation laskemiseen vaikuttaa toi helvet'n talvi, lumi ja jatkuva p'ska sää... Joudun siis kulkemaan yleisillä busseilla, vielä kahdella joiden liikennöinti on varmaan kaikista huonoiten Helsingissä hoidettu.. siis ihan jatkuvasti myöhässä mitään aikatauluja tarvii kattoa ku ei ne kuitenkaa siihen aikaa tuu.. Hyvällä tuurilla tulee heti, huonolla venaataan sit se tunti. Lisäksi pitää kävellä viel hirveessä lumiloskashaissessa melkeen kilsan matka pysäkiltä, joo myönnän ettei siihen kuole ja kesällä ei ole paha, mutta todellakaan kun en talvi-ihminen ole niin ei kiinnostais ikinä lähtee ja tää matkustaminen onki varmaan oikeesti yks tosi iso osa koko asennevammaa :D Kesällähän kuljen pyörällä ja silloin siinä ei ole mtn, paitsi tietty jos sataa kaatamalla..

Kokonaan en hevosista halua luopua, vaikka tällä hetkellä en yhtään jaksa kuunnella heppajuttuja, kattoa heppakuvia tai edes lukea heppablogeja. Uskon vakaasti että jos otan vähän kevyemmin nyt jonkun aikaa niin kyl se into siitä taas kasvaa, viimeistään sitten keväällä.. toivon vaa että muutkin ihmiset nyt ymmärtäis että aina ei voi kiinnostaa vuodesta toiseen juosta tallilla 6krt viikossa, ridaa joka päivä 1-2 hevosta, hoitaa 3 hevosta, tehdä tallia jne... Ihan kaikessa tulee mitta täytee jossain vaiheessa. Ainakin melkein kaikessa..

2 kommenttia:

  1. Mä niin tiiän ton tunteen! Mul oli viime talvena ja keväällä toi ihan sama fiilis ja mähän lopetin kokonaa tallil käymisen. Varsinki Viirin lopettamisen jälkee tuntu etten enää haluu heppailla mut nytte ku oon alkanu hoitaa Emilioo nii mul on ihan törkeen paljon motivaatiota mut aion silti pitää tallilla käynnit siinä kolmessa - neljässä kerrassa viikossa. Kyl se siitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,kyllä mäki uskonet se siitä :) En siks haluukkaan kokonaan lopettaa koska uskon että myöhemmin vois sitten harmittaa.

      Poista