torstai 26. tammikuuta 2012

hejssan hejssan

Juu pahoittelen pitkää pitkää taukoa, nyt kun oon vähemmän heppaillut niin ei oo ollu kauheesti kirjoteltavaa.

Eli tällä hetkellä en ainakaan toistaseksi hoitele Deviä ja Gringoa, mun täytyy nyt keskittyy vähän kouluun ja muihin asioihin koska ne on loppujen lopuks vieny tosi paljon mun vapaa-aikaa, vaikka hoitamisesta nautinkin niin täytyy munki välillä ottaa vähän rennosti :) Kuitenkin tahdon varmasti jossain vaiheessa sit taas jatkaa, mut sitä katotaan sit myöhemmin. Kuitenkin oon käyny paljon poikii rapsuttelee ja taputtelee ja vaik tuntuu jotenki tosi pahalta aina niin tää on täl hetkel oikee ratkasu. Madelki käyn nyt poikkeuksellisesti vaan ke,to ja su kunnes kirjotukset on ohi, Titaniaa hoidan ke (harjaan su) ja Pilveä hoidan ke ja to jälkeen.


mistäköhän sitä alottais.. noh nytkun kisakausi alkaa vasta maaliskuussa niin oon menny tässä vähän eri hepoilla enkä pelkästään Pilvellä ja Grandilla. Tammikuun oon menny ainaki pari tuntii Fondilla, toisella oli tosi laiska mut sit taas toisella oli yllättävän reipas ja oli tosi kivaki! Sit Madee oon ratsastellu joka viikko ja heppoi hoitanu mut tohon seuraavaan en nyt jaksa kirjottaa niist yksilöllisesti kun en muista.

Kauden ekal tunnil mulla olis ollu Pilvi mut olin kipee niin en menny. Seuraaval viikol menin sit Pilvil, aluks oli vähän hankala mut Sipe sano et se on menny vähän kokemattomempien tunteja niin voi sit johtuu siitä. Taivutellin kuitenki paljon ja mentii sellast kivaa tehtävää jos kiemmureltii ja kaarreltiin ja Pilvi oli sit aika jees. Mentiin kans vastalaukkoi, mentii ihan uraa pitkin ja sit volttei vastalaukois, Piltsu oli superhieno ei vaihtanu kertaakaan ja oli jööranissa varsin ryhdikäs :) paras !

Siitä viikko eteenpäin keskiviikkona oli eka estevalkku ja menin pitkästä aikaa Pilvillä(siis esteitä:D). Oon kaks kertaa hypänny sil aikasemmi ja silloon ei oikee synkannu, mut nyt oli tosi kiva ! toki oli tosi erinlainen ku Grandi ja paljon tasasempi ja ns.helpompi mut silti ei kuitenkaa ihan automaatti ja kyl mäki välil jotain kämmäilin mut varsinki sellanen okseri-okseri linja jota mentiin onnistu joka kerta. Jäi hyvä mieli !
Torstaina menin sit Grandil hyppiksen, ei menny kauheen hyvin heppa taas vei mua ja joo, paino kädelle mut loppujen lopuks meni sit ihan ok, jotenki jää noist torstain hyppiksist aina vähän huono mieli jos grandil meen, ku Sipe painottaa ja opettaa mua ihan eritavalla ku Taina, ei niin et kummankaan tyyli olis oikea tai väärä mut Tainan tyyli sattuu täl kohal kolahtaa muhun paljon enemmän ku Sipen, vaikka on senki opetuksest tottakai hyötyy ja saa ihan erilaist ulottuvuuttakin ratsastukseen.

Tänään torstaina menin tallille joskus kolme aikaa ja menin eka heljälle. Harjasin Maden, heitin suitset ja pari loimee ja lähettii maastoon. Menin muutaman kerran aurattui ranttiksii pitkin ravii ja laukkaa . Sit lähettii viel kiertää hankee pitkin käynnis muutama reitti, poni oli ihan innoissaan. Tallis harjasin pontsun ja hoidin kamat. Sit menin opistolle ja lähestyin listaa kaukaa katoin et siin  mun kohal lukis "saara" ja suoraansanootuna olin ihan kauhuissani. Sit aloin kattoo kaikkien muiden nimii ja katoin et jollain toiselki olis saara. Sit katoin omaa kohtaa tarkemmin ja huomasinki et siin lukee "saba". Hetken mietin et mitä helvettiä, mut sit päättelin et sen täytyy olla jompikumpi niistä opiston uusista. Harmi vaan etten tienny kumpi koska oon kuullu niistä puhuttavan nimellä Juuki ja toisesta taas Nugetti,Nudli ja ite oon sanonu sitä leivokseks :D no loppuje lopuks rankan salapoliisityön päätteeks selvitin et kyseessä oli Nugetti ja olin ihan innoissani :) oon alusta asti kattonu et tosi söpö ja symppiksen olonen!
Nyt ku mietin niin en oo itseasias varma onks se ruuna vai tamma, mut joka tapaukses sellanen ruunikko, n.155-160cm läsipäinen pinkkinenäinen söpöläinen <3. Just täydellisen kokonen. Harjailin ja tutustuin heppaan ja oli tosi kiltti kuntoonlaittaes yms. Selkäänoustes kyselin sipelt vähän millanen se on ja Sipe kerto sen olevan esteheppa lähinnä mut tosi kiva kouluski. Ku kiristin vyötä nugetti sai kohtauksen ja lähti täysii ravaa jonnekki XD sain sit pysäytettyy ja Sipe joutu auttaa mua asiassa. Muuten tunti sujuki sit ihan hyvin, oli tosi herkkä piti olla toisaalt tosi tasanen mut samal nopee jos yritti heittää päätä, ravi ja käynti suju kyl ongelmitta alkusäädöksen jälkee ja laukkaki ku oli pari kierrost laukannu ympyräl ja saanu ponin läpi. Nugetilla oli pieneen kokonsa nähden isot liikkeet jotka oli kuitenki ihan miellyttävii istuu (Pilven jälkee hei kaikki on...). Oli kyl niin ihana ja symppis et varmasti haluun mennä uudestaan, ihastuin totaalisesti :)! Tunnin jälkeen harjasin viel hepan ja annoin ruokaa.
Lauantaina lupauduin menemään hoitaa Pilvee kisoihin ja sunnuntaina ridailen Matsukan et niistä en varmaa erikseen jaksa kirjottaa et ehkä sit ens viikolla :) !

ainii, uus ylätunniste jonka Suvi teki kiitos :) aika pienikokonen yritän saada ton viel isompan mut tykkään tosta silti !

1 kommentti: