torstai 17. maaliskuuta 2011

torsdag

kuseeko toi edellinen päivityks vähän ? kirjotin sen tänään päivällä, siinä on päivämääränä 28.1... no ihan sama :D

Grandi tänään.
No tänään taas tallilla yllätys, yllätys. Ratsastan opistolla torstaisin joten minulla oli tänään siis tunti. Hypättiin ja menin Grandilla. Ei menty mitään huisin suuria, jotain 70-80cm ehkäpä. Grandi oli kumminkin mukavan reipas koko tunnin ja suhtellisen hyvin avuilla, sillä on tapana vähän juosta alta aina joskus (kuten esimerkiksi eilen kun hyppäsin sillä tunnilla myös.....). Mentiin vähän uusintateitä ja sitten sellasta helppoa linjaa, ei tosta nyt voi oikeen mitään sanoa, ei tunnilla mitään merkittävää tapahtunut. No hyvällä mielillä ensi lauantain kisoihin siis! Menen niissä Grandilla kaksi luokkaa, 80cm sekä 90cm. Menen myös Matildalla pikkuluokkaan 6070, kattoo mitä tulee kun en oo nyt vähän aikaa sillä hypännyt ja se viellä jännittää kotikisoissa kaikista eniten. Jos huomen ehtis vähä pomppii viel :)
Tunnin jälkeen hoidin viellä Gringon ja Devin. Päätin olla reipas ja jäädä hoitaa viellä Fondinkin joka tuli vasta yhdeksältä tunnilta, joten hoidin myös sen sitten..  Fondista puheen ollen niin jäi hoitoheppojen esittely kesken joten kerronpa viellä Fondista ja Tiitusta !


Fondi ja minä ESRAn mestaruuksissa
Fondi ja minä koulutunnilla
Monsieur Fontain aka Fondi, on NF/arabi -poniruuna jolla on aina pilkettä silmäkulmassa. Poni on jo 15v mutta ajattelen sitä vieläkin sellaisena pikkunaperona millainen se 10v sitten oli :D Ei Fondi enää niin ahkerasti ratsastajia nakkaille alas, mitä nyt välillä täytyy pitää hauskaa ;) varsinkin keväisin maneesista ulos siirryttäessä Fondin alasheittämien tilastomäärä nousee pilviin.. heheh :D Fondi on melko haastava koulutunneilla, itse tykkään kyllä mennä sillä, mutta töitä saa aina tehdä ja ilmaiseksi ei anna mitään. Esteillä Fondi on sen sijaan aivan mestari ! Poni on kisannut 90cm luokissa asti, maha on vaan nyt päässyt vähän venähtämään joten nykyään pysytellään turvallisesti 80cm luokissa :D poni on varsinainen ruusukehai, esteradalla se syttyy ja se on pieni ja kääntyy nopeasti, kytttää vain harvoja ja valittuja esteitä. Itsekkin olen Fondilla estekisoissa ollut hyppäämässä 80cm, ihan kohtalaisella menestyksellä. Fondia olen hoitanut kaksi vuotta ja sitä ennen olen myös useamman vuoden sitä kisoissa hoitanut kaverilleni Ellalle, joka viisi vuotta jaksoi Fondilla kisailla :D
Fondi ja minä ESRAn mestiksissä
Itse asiassa, unohdinkin jo mainita ! Fondi oli siis poni joka minut hyppäämään pienenä opetti. Vaikka poni onkin välillä vekkuli ja heittää ridaajia alas, esteillä se on kuitenkin todella rehellinen ja luotettava poni, joka aina tekee parhaansa !
Tiitu ja mä 2009. älkää kattoko mua, hyi.

Titania "Tiitu" on puoliveri tamma, jota olen hoitanut hieman päälle 4vuotta. Titania on jo 21v, joten se ei käy enään täysipainoisesti tunneilla. Tiitu on miellyttävä ja osaava ratsu. Sillä on pehmeät liikkeet, se on myös kiltti ja rehti. Nuorena Tiitu oli oiva esteratsu, mutta enään sillä ei jalkavaivojen vuoksi hypätä :( Tiitulla en kummemin ole ratsastanut, mutta silti tykkään siitä kovasti! Hoitaessa mamma on vähän ärsyttävä, kuopii jalalla ja pyörii boksissa, mutta tullessaan vanhemmaksi on rahoittunut kovast ja tullut ihan halihepaksi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti